Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τα χυδαία ψέματά τους και η αλήθεια μας

«ΚΚΕ και ακραίοι δεξιοί προπηλακίζουν χρήστες ναρκωτικών σε θεραπεία!»

Αυτός είναι ο προβοκατόρικος τίτλος του δημοσιεύματος στην προχτεσινή «ΑΥΓΗ». Και το ...«ρεπορτάζ» ξεκινάει: «Μια ακραία εκδήλωση κοινωνικού ρατσισμού, μια πρωτόγονη εκδήλωση βίας κατά θεραπευόμενων χρηστών ναρκωτικών και των θεραπευτών τους σχεδίασε, υποκίνησε και υλοποιεί το ΚΚΕ, μαζί με ακραία στοιχεία της δεξιάς στη Νίκαια». Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, για να στηρίξει τη συκοφαντία της δε διστάζει να «καπελώσει» το Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ εμφανίζοντας ως δική του ανακοίνωση το λιβελογράφημά της. Η προβοκάτσια επαναλαμβάνεται και στη χτεσινή «ΑΥΓΗ»: «Μικρή μερίδα έξαλλων τραμπούκων, με πρωταγωνιστικό το ρόλο του ΚΚΕ και ακραίων στοιχείων της δεξιάς προβαίνουν από το περασμένο Σάββατο σε μια ασύλληπτη πράξη κοινωνικής βαρβαρότητας και ασκούν πρωτόγονη βία κατά των θεραπευόμενων χρηστών(...)».

Ο αποκλεισμός της μονάδας του ΟΚΑΝΑ που οργάνωσαν γονείς σχολείων της περιοχής δε συναντιέται πουθενά με τις θέσεις και την πρακτική του ΚΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που και η συγκεκριμένη εφημερίδα ρίχνει λάσπη, διαστρεβλώνοντας συστηματικά τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ στο ζήτημα των ναρκωτικών. Ωστόσο, το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη να απολογηθεί, πολύ περισσότερο σε εκείνους, που εδώ και χρόνια σε ρόλο «λαγού», προλειαίνουν το έδαφος για να οδηγηθούν τα πράγματα στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα με το πρόσχημα της κρίσης.

Κι επειδή με «τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγια», στην πράξη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που: Ψήφισε τη στρατηγική της ΕΕ στην Ευρωβουλή και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στο ελληνικό κοινοβούλιο, των οποίων οι εγκληματικοί μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για τα ναρκωτικά προωθούνται και υλοποιούνται σήμερα, δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσει ο κοινωνικός ρατσισμός και κανιβαλισμός απέναντι σε τοξικοεξαρτημένους και μια «πρωτόγονη εκδήλωση βίας» ενάντια σε εργαζόμενους, εργασιακά κεκτημένα, δημοκρατικές ελευθερίες. Καμουφλάρεται πίσω από μια δήθεν «ευαισθησία» να μη χαρακτηριστεί ο χρήστης «εγκληματίας», αλλά δε διστάζει να τον χαρακτηρίζει «άρρωστο» που πάσχει από «χρόνια αυτοπροκαλούμενη υποτροπιάζουσα νόσο» (πόρισμα Διακομματικής Επιτροπής Βουλής 2006), δηλαδή που δεν παίρνει από γιατριά! Ζητάει άμεσα τη νομιμοποίηση της χρήσης, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, συνταγογράφηση υποκαταστάτων, μονάδες ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, χορήγηση ηρωίνης από τα δημόσια νοσοκομεία (θέσεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τα ναρκωτικά 27/5/2008).

Το ΚΚΕ δεν «προπηλακίζει εξαρτημένους». Αγωνίζεται για: Το δικαίωμά τους στην απεξάρτηση, στη δουλειά, τη ζωή, γιατί αρνείται να καταδικάσει νέα παιδιά να ζήσουν και να πεθάνουν εξαρτημένα. Να μην μπαίνουν οι χρήστες, οι απεξαρτημένοι στη φυλακή. Να παραμείνουν και να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης, έρευνας, που εξαιτίας της αταλάντευτης στάσης και ρόλου του υπάρχει στη χώρα μας μια μοναδική υποδομή τέτοιων υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Το ΚΚΕ τάσσεται: Πάντα στο πλευρό των θεραπευτών, των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Ενάντια στην ευρεία χορήγηση κρατικής πρέζας στα υπό διάλυση νοσοκομεία. Γιατί η χορήγηση υποκαταστάτων πρέπει να αφορά ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, σε μονάδες υψηλών προδιαγραφών, έχοντας πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν αγωγή από εξειδικευμένο προσωπικό και όχι από ανθρώπους που μετατίθονται με το ζόρι χωρίς γνώση και εμπειρία, για να δίνουν «χάπια» με το τσουβάλι, σε κοντέινερ που φύτρωσαν εν μια νυκτί. Σε αυτό το πλαίσιο, η ένταξη της υποκατάστασης στα νοσοκομεία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το πλαίσιο των νοσοκομείων, το προσωπικό, τους ίδιους τους χρήστες.


Ε. Τζ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ