Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Μέτωπο δράσης ενάντια στο ξεπούλημα

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Κάλεσμα κοινού μετώπου και δράσης αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας ενάντια στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», για αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, απεγκλωβισμού από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις εφεδρείες τους και συμπόρευσης με το αγωνιστικό ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με αφορμή την οριστικοποίηση από την ΑΤΕ διενέργειας διαγωνισμού για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

«Η εξέλιξη αυτή σημειώνει πως είναι μέρος της γενικής αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και των συμμάχων τους, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Εχει τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Το ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" αβαντάρισαν οι αγροτοπατέρες στις Ενώσεις Συνεταιρισμών της περιοχής και του αγροτοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Ηπείρου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη της ΝΔ, τους δημάρχους ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προωθούσαν το ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" "διεκδικώντας" να περάσει στους φυσικούς φορείς (συνεταιρισμούς και επιχειρηματικά συμφέροντα της Ηπείρου), ενώ γνώριζαν καλά ότι οι συνεταιρισμοί έχουν μετατραπεί σε ΑΕ και σε ενώσεις κεφαλαίων μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών. Ουσιαστικά προωθούσαν το ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ", κάνοντας συνυπεύθυνους και τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, αδυνατίζοντας το μέτωπο της πάλης για να περάσει με το λιγότερο δυνατό κόστος για την κυβέρνηση και την ΕΕ το ξεπούλημα. Παριστάνουν τους εξαπατημένους λέγοντας ότι η κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις, κάνοντας πως δεν γνωρίζουν την δοκιμασμένη αντιλαϊκή πολιτική και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

Η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματα, να καταδικάσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους τους στον ευρωμονόδρομο (ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ - ΝΑΡ κ.ά.) που επί χρόνια καλλιεργούσαν αυταπάτες για την ΕΕ και την ΚΑΠ της, αλλά και για την προοπτική της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, το αγωνιστικό ταξικό κίνημα, για την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης, που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών. «Ο κοινός αγώνας - καταλήγει - και η συμμαχία αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική κατεύθυνση μέσα από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ για ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει εμπόδια στο ξεπούλημα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" και το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ