Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ - ΤΑΞΙ
Συνεχίζουν τον αγώνα

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή έχουν προγραμματίσει για σήμερα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων ταξιτζήδων στη χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας και μαζική η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματός τους.

Οι ταξιτζήδες, μετά την απεργία διαρκείας του καλοκαιριού που τους στοίχισε τόσο οικονομικά, αλλά τους έφερε και αντιμέτωπους με τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής, αποδεικνύουν ότι διαθέτουν αγωνιστικά αποθέματα, αφού πλέον έχουν καταλάβει στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να τους μετατρέψει είτε σε άνεργους είτε σε φτηνό ευέλικτο δυναμικό για λογαριασμό των λίγων μεγάλων εταιρειών που θα αναλάβουν «εργολαβικά» τα φιλέτα των οδικών επιβατικών μεταφορών.

Σε κάθε «πηγαδάκι» που είχε σχηματιστεί έξω από το υπουργείο Υποδομών ήταν έκδηλη η αγανάκτηση κατά της κυβερνητικής πολιτικής τόσο στο ζήτημα των ταξί όσο και για τη γενικότερη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει εναντίον του εργαζόμενου λαού. Οι δυνάμεις των Επιτροπών Αγώνα μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν τους συναδέλφους τους να απορρίψουν το σύνολο της πολιτικής της «απελευθέρωσης», αλλά και να μη δεχτούν να καταβάλουν τα κυβερνητικά «χαράτσια», ενώ πολλοί ήταν οι ταξιτζήδες που συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αρ. Μπουρδάρα, για να «εισπράξει» τη... διαβεβαίωσή του ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Πάντως, και χτες, μπορεί οι πλειοψηφούντες στο ΔΣ της Ομοσπονδίας να ύψωσαν φραστικά τους τόνους - κάτι που συνηθίζουν έτσι κι άλλιώς - ωστόσο το «πακέτο» των προτάσεων με το οποίο συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση, ελάχιστα απέχει από τις κατευθύνσεις του νομοσχεδίου. Το ζήτημα ωστόσο είναι να πειστούν οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες, ότι η προσθήκη ορισμένων πληθυσμιακών κριτηρίων στην έκδοση νέων αδειών αλλά και οι υπόλοιπες «κόκκινες γραμμές» που υποτίθεται έχει θέσει η συνδικαλιστική πλειοψηφία προς την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αλλάξει το «μαύρο» μέλλον που προετοιμάζει γι' αυτούς η κυβερνητική πολιτική της «απελευθέρωσης».

Σήμερα το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ