Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απανωτά χτυπήματα στους ναυτεργάτες

Δύο ακόμα ισχυρά χτυπήματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος των ναυτεργατών, ο οποίος όπως όλοι οι εργαζόμενοι δέχεται την ανελέητη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (στη Νέα Μηχανιώνα), καταρχήν για ένα μήνα, λόγω της ακαταλληλότητας των κτιρίων ενώ «εάν στο διάστημα αυτό - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - δεν επιλυθεί το πρόβλημα τότε οι σπουδαστές Πλοίαρχοι και Μηχανικοί θα φοιτήσουν φέτος σε άλλες σχολές της χώρας». Με άλλα λόγια, η Ακαδημία θα κλείσει!

Επιπλέον, χτες το ΔΣ του ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων) εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι: «Ο β' αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, σε επιστολή του προς τους φορείς μεταξύ των οποίων και ο ΕΛΟΕΝ, ζήτησε αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία καθώς και το προσωπικό και κάθε άλλου είδους δαπάνες του ΕΛΟΕΝ, προκειμένου να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα της διατήρησής του ως αυτοτελούς λογαριασμού»! Να σημειωθεί ότι ο ΕΛΟΕΝ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησής του έχει δικό του προϋπολογισμό και χρηματοδοτείται από «ιδίους πόρους» οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τον ιδρώτα των ναυτεργατών μέσα στα καράβια των εφοπλιστών. Με στοιχεία του 2003 τα αποθεματικά του Λογαριασμού υπολογίζονταν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. (6 δισ. δραχμές).

Οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) σε δελτίο Τύπου σημειώνουν ότι: «Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται στην ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων, συντρίβοντας εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, διαλύοντας τη δημόσια Παιδεία και Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ