Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Ζητά από δικαστήριο να απαγορεύσει τις γενικές συνελεύσεις!

Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους

Να απαγορευτεί στο σωματείο του νοσοκομείου να πραγματοποιεί αλλεπάλληλες και συχνές γενικές συνελεύσεις ζητά από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», η οποία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στο σύλλογο των εργαζομένων! Η διοίκηση του νοσοκομείου θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις, οι οποίες συγκαλούνταν ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, για να οργανώσουν τη δράση για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της έκτακτης εισφοράς, για τις μειώσεις των μισθών, επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να σπάσει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις.

Η διοίκηση στην αίτηση ισχυρίζεται υποκριτικά πως το διάστημα που διεξάγονται οι γενικές συνελεύσεις «αναστέλλονται κρίσιμες λειτουργίες των νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου και ιδίως αυτές του χειρουργείου. Αποτέλεσμα της τακτικής τους αυτής είναι να τίθενται σε δυνητικό κίνδυνο η ζωή των ασθενών»!

Αλήθεια ποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, αν όχι η κυβερνητική πολιτική που: Εξαιρεί από την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων φάρμακα και εξετάσεις, αποκλείει τους ανασφάλιστους και τους άνεργους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναγκάζει τον κόσμο να πληρώνει 5 ευρώ στα νοσοκομεία, σπρώχνει τους ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία με 75 - 80 ευρώ την επίσκεψη, επειδή δεν μπορούν να περιμένουν στις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργεί κρεβάτια, συγχωνεύει και καταργεί τμήματα νοσοκομείων και μάλιστα εξειδικευμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συγχώνευση του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου του ΙΚΑ με το «Αγιος Σάββας», οι καρκινοπαθείς ασφαλισμένοι του ΙΚΑ σπρώχνονται προς τις υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ για τις απαραίτητες εξετάσεις και πρέπει να περιμένουν μήνες μέχρι να κλείσουν ραντεβού!

«Πληρώνουμε αντί να πληρωνόμαστε!»

Τον τελευταίο μήνα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις γενικές συνελεύσεις, τις πιο μαζικές των τελευταίων χρόνων. Από καιρό υπήρχε αναβρασμός στο νοσοκομείο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και των συνεπειών της. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήρθε με τα εξοφλητικά της μισθοδοσίας των εργαζομένων για το μήνα Οκτώβρη. Σε αυτά περιλαμβάνονταν οι αναδρομικές κρατήσεις από 1/1/2011 υπέρ αλληλεγγύης κατά 3% του μισθού και κατά 50% του κινήτρου αποδοτικότητας.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν πάρει δάνεια και τα αποπληρώνουν μέσα από τις μισθοδοσίες τους και οι οποίοι στο 15ήμερο δεν θα παίρνουν καν λεφτά αλλά θα πρέπει να πληρώσουν κι από πάνω! Υπάρχουν εργαζόμενοι που θα παίρνουν 7 ή 10 ευρώ το δεκαπενθήμερο. Οι περικοπές ξεκινούν από 280 ευρώ το μήνα και ανάλογα με την παλαιότητα και τα κλιμάκια φτάνουν μέχρι 400 ευρώ», είπε στο «Ρ» η Δήμητρα Μολώνη, εκλεγμένη στη διοίκηση του σωματείου με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. «Εγώ που δουλεύω δύο χρόνια ως νοσηλεύτρια, από 960 ευρώ καθαρά θα παίρνω 658 ευρώ και οι κρατήσεις μου συνολικά θα είναι 537 ευρώ. Δηλαδή δουλεύω για τις κρατήσεις!», συμπληρώνει. Οπως εξηγεί, «μπήκαμε σε μια διαδικασία γενικών συνελεύσεων για να οργανωθεί ο αγώνας μας, να κουβεντιάσουμε πώς θα κινητοποιηθούμε, με τι διεκδικητικό πλαίσιο. Η μαζικότητα των γενικών συνελεύσεων θορύβησε τη διοίκηση του νοσοκομείου και θέλησε να σπάσει τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις με την τρομοκρατία».

Τη Δευτέρα το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων προχωρά σε νέα Γενική Συνέλευση. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο καλούν όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στη συνέλευση όσο και στις απεργιακές μάχες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ