Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μήνυμα αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση

Περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο στις εγκαταστάσεις του Πειραιά

Το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στη νέα φοροεπέλαση, ενάντια συνολικά στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που ρημάζει τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας για την κερδοφορία του κεφαλαίου και ανάμεσα στα άλλα παραδίδει στους ιδιώτες και τις μεταφορές, μετέφερε χτες στους εργαζόμενους στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο στις εγκαταστάσεις του Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν την Δ. Μανωλάκου με συγκέντρωση στο χώρο του μηχανοστασίου του ΗΣΑΠ. Από 200 που αριθμούσαν, έχουν απομείνει μόλις 40. Συνολικά τα άδεια πόστα και γραφεία είναι η εικόνα που κυριαρχεί παντού, σε όλες τις υπηρεσίες των εγκαταστάσεων μετά και από τις μετατάξεις.

Οι εργαζόμενοι, πέρα από την αγανάκτηση που εξέφρασαν για τις δραματικές εξελίξεις και σε βάρος τους, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των 600.000 επιβατών που διακινούνται καθημερινά με τους συρμούς του ΗΣΑΠ, καθώς η αποψίλωση του προσωπικού προκαλεί σοβαρά προβλήματα (ένας οδηγός στους συρμούς από δύο που ήταν, ελλιπής επίβλεψη στις αποβάθρες και πάει λέγοντας). Ενώ στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν πολλές ερωτήσεις έχοντας όλες στο επίκεντρό τους τη φράση «κάτι πρέπει να κάνουμε».

Η Δ. Μανωλάκου επισήμανε στους εργαζόμενους ότι και ο ΗΣΑΠ έχει μπει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης, που σημαίνει ότι παραδίδεται στους ιδιώτες μία «χρυσοφόρα φλέβα», όπως ανέφερε, με εκσυγχρονισμένες υποδομές, ενώ προσπαθούν να την παραδώσουν και με φτηνό εργατικό δυναμικό. Αναφέρθηκε στα νέα χαράτσια, στο δήθεν πλεονάζον προσωπικό, «που εδώ το έζησαν - όπως είπε - οι επιβάτες με τη μεγάλη τους ταλαιπωρία», συνολικά σε όλα τα σκληρά αντεργατικά μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση με την υποστήριξη των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. «Μόνο με οργανωμένο αγώνα - είπε - μπορούμε να τους φοβίσουμε». «Μη σας φοβίζουν αυτά που λένε για χρεοκοπία. Η εργατική, λαϊκή οικογένεια βρίσκεται ήδη σε χρεοκοπία. Οταν ανοίγουν τα σχολεία χωρίς βιβλία τι είναι; Οι τράπεζες, όμως, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρο και από πάνω επιδοτούνται. Εμείς σε κάθε χώρο δουλειάς λέμε ξεσηκωθείτε. Απάντηση σε αυτά τα μέτρα, αυτό είναι πατριωτικό καθήκον για μας και τα παιδιά μας». Ενώ ανέφερε ότι ο αγώνας πρέπει να γίνει επιθετικός. Οχι μόνο αντίσταση σε αυτά τα μέτρα, αλλά «να βάζει πλώρη για μια άλλη εξουσία, τη λαϊκή εξουσία, για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έχουν κλέψει, να καλύψουμε τις ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ