Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Νέα απεργία σήμερα

Αγωνιστικό κάλεσμα από τις Επιτροπές Αγώνα στα ταξί

Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της σημερινής 24ωρης απεργίας καλούν οι Επιτροπές Αγώνα στο ταξί τους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της «απελευθέρωσης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον κλάδο τους.

Σήμερα το πρωί, οι ταξιτζήδες της πρωτεύουσας θα συγκεντρωθούν στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου, όπου αναμένεται ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή μετά την αποκάλυψη των - απαράδεκτων - κυβερνητικών προθέσεων για το μέλλον του επαγγέλματός τους. Οι Επιτροπές Αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν σκληρή μάχη - με το δεδομένο των αρνητικών συσχετισμών που επικρατούν στο ΔΣ της Ομοσπονδίας - για να κατέλθουν οι ταξιτζήδες σε κοινή απεργία με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κοινού απεργιακού μετώπου στις συγκοινωνίες.

Την πρόταση απέρριπταν μετά βδελυγμίας οι «γαλαζοπράσινοι» πλειοψηφούντες στο ΔΣ, προσπαθώντας αφ' ενός να διατηρήσουν με όλες τις δυνάμεις στενά συντεχνιακά χαρακτηριστικά στις κινητοποιήσεις και αφ' ετέρου να «μην προκληθεί πολιτική εκτροπή», όπως ομολογούσαν δημοσίως.

Ομως, υπό το βάρος της οριστικής οικονομικής συντριβής των δεκάδες χιλιάδων οικογενειών που απασχολούνται στον κλάδο εξαιτίας του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, αλλά και του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής που υφίστανται και οι βιοπαλαιστές ταξιτζήδες - «χαράτσια», πετσόκομμα κοινωνικών παροχών, αύξηση κόστους διαβίωσης κ.λπ. - η συνέχιση των απεργιακών αγώνων και ο συντονισμός με άλλες ομάδες εργαζομένων είναι μονόδρομος.

Οι Επιτροπές Αγώνα θα καταθέσουν πρόταση για την πραγματοποίηση αυτοκινητοπορείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η προκήρυξη και νέας 48ωρης απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ