Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποφάσεις για απεργία από ταξικές Ομοσπονδίες

Ομοσπονδία Οικοδόμων και Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών αποφάσισαν απεργία

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων
Σε απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία προχωρούν οι ταξικές Ομοσπονδίες των Οικοδόμων και των εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, μετά από αποφάσεις των διοικήσεών τους. Αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ την ίδια στιγμή οι δυνάμεις στον κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού εντείνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που θα γίνουν μεθαύριο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο συνεδρίασε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Η Ομοσπονδία αποφάσισε την οργάνωση απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη και, ταυτόχρονα, καλεί τα σωματεία της δύναμής της να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για να προπαγανδιστεί η απεργία στον κλάδο, ενώ σχετικά με τα χαράτσια καλεί τα σωματεία «να αναπτύξουν δράση στην κατεύθυνση της ανυπακοής, της άρνησης να πληρώσουν οι οικοδόμοι».

Ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε την ανάγκη «να οργανώσουμε την πάλη του κλάδου, να συνδέσουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέτωπα πάλης, να σφυρηλατήσουμε με όρους κινήματος την ταξική πάλη, την αλληλεγγύη ανάμεσα στους κλάδους, στους εργαζόμενους. Είναι ζήτημα πρώτης γραμμής στους δύσκολους αγώνες που δίνουμε, είναι απάντηση στην υπονόμευση του εργατικού κινήματος από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό του προσωπικό. Οι αγώνες μας επιβάλλεται να συνδεθούν με τους αγώνες των μικροαγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, όλων όσων κουρελιάζεται η ζωή τους από αυτή την πολιτική».

Αντίστοιχη απόφαση πήρε και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε γάλα, τρόφιμα και ποτά που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της 48ωρης απεργίας για υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων την περασμένη βδομάδα και ταυτόχρονα επισημαίνει: «Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας όχι μόνο για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, αλλά και για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων». Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα απεργιακή κινητοποίηση, με ανοιχτή ημερομηνία, που αποφάσισε η ταξική Ομοσπονδία συνδέεται όχι μόνο με την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών ΣΣΕ, αλλά και με το σύνολο της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

Τέλος, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου εντείνει τη δραστηριότητά της για την επιτυχία των 3ωρων στάσεων εργασίας (στην αρχή της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας) μεθαύριο Πέμπτη, 22 Σεπτέμβρη. Η ταξική Ομοσπονδία διεκδικεί την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονα προχωρά στην οργάνωση της κλαδικής απεργίας στις 11 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ