Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία

Δίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων του Αιγίου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Μάνδρας, των Κεντρικών Γραφείων, της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου και της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Η διοίκηση του υπουργείου αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Οι ταξικές δυνάμεις του χώρου καλούν τους εργαζόμενους σε οργανωμένη δράση και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των άλλων φορέων που εντάσσονται στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, καθώς και σε εναντίωση στο σύνολο των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Επισημαίνουν πως πρέπει να ξεπεράσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες καλλιεργούν την αυταπάτη ότι δήθεν μπορεί τα ΕΑΣ να εξαιρεθούν από την εργασιακή εφεδρεία και να ισχύσουν, μόνο γι' αυτά, οι μετατάξεις.

  • Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις έγιναν χτες από εργαζόμενους στην «Αττικό Μετρό ΑΕ», «Κτηματολόγιο ΑΕ» και «Εγνατία Οδός ΑΕ», με στόχο την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, με αποκορύφωμα την ένταξη του 10% του προσωπικού τους στην εργασιακή εφεδρεία και ουσιαστικά στην απόλυση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ