Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Να μην τρομοκρατηθούν οι μαθητές

Καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε αναίτια εξακρίβωση στοιχείων δυο μελών της ΚΝΕ που βρίσκονταν έξω από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, συμμετέχοντας σε εξόρμηση για την ενημέρωση των μαθητών.

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ σημειώνει: «Ξέρουν πολύ καλά ότι τα μέλη της ΚΝΕ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τέτοιες ενέργειες. Επίσης, όλοι ξέρουν πως τα μέλη της ΚΝΕ δεν έκρυψαν ποτέ το πρόσωπό τους, βγαίνουν πάντα μπροστά στην οργάνωση της πάλης, με καθαρό λόγο, χωρίς κουκούλες, ανυπόγραφα sms και καλέσματα.

Στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους ίδιους τους μαθητές που βρίσκονται σε περίοδο κινητοποιήσεων.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα. Το πέρασμα των σχολείων στους Δήμους με τον "Καλλικράτη", έφερε και άλλα στην επιφάνεια, (προβλήματα με θέρμανση, λεωφορεία). Ταυτόχρονα και με τον όλο και μεγαλύτερο κατακερματισμό των γνώσεων, το σπρώξιμο στην ημιμάθεια.

Στις συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο, τα κόμματά του, κάνουν ό,τι μπορούν ώστε τα βάρη της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν, να τα φορτωθεί ο λαός. Ολα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που περάσανε το προηγούμενο διάστημα κάνουν τη ζωή μας δυσβάστακτη. Ερχονται κι άλλα»...

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ τονίζει: «Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μαζί με τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις να οργανώσουμε την πάλη παντού!

  • Για ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους - χωρίς καμία επιχειρηματική δράση!
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για λειτουργίες της Εκπαίδευσης.
  • Αμεση χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών (για πετρέλαιο, θέρμανση, κτλ.).
  • Εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, στο πρόβλημα των βιβλίων.
  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σταθερή δουλειά για να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

Πλούτος και γνώση υπάρχουν για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει».

Και ειδικά καλεί τους μαθητές: «Να οργανώσουν την πάλη τους. Να δυναμώσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες από σήμερα κιόλας μέσα στα σχολειά. Να αναδείξουν αγωνιστές στα νέα 5μελή και 15μελή, που θα συσπειρώνονται στο Συντονιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ