Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Τοπικές κινητοποιήσεις σήμερα και συλλαλητήρια την Τρίτη

Αγωνιστικές διεργασίες στα σχολεία σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαντούν οι μαθητές απέναντι στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση εντός και εκτός σχολείων. Η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, με ανακοίνωσή της καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη, σε κινητοποιήσεις σε γειτονιές και την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 στην Ομόνοια. Στα σχολεία γίνονται γενικές συνελεύσεις των μαθητών, που καλούν στο συλλαλητήριο και σε πολύμορφες κινητοποιήσεις (κλεισίματα δρόμων κ.ά.).

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι μαθητές του Πειραιά, που πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία τους και σήμερα Πέμπτη, το Συντονιστικό τους καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αμέσως μετά την κινητοποίηση θα συνεδριάσει το Συντονιστικό.

Κινητοποιήσεις στις γειτονιές των σχολείων έχουν προγραμματίσει και οι μαθητές της Λάρισας για σήμερα.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και στα σχολεία της Πάτρας, με στόχο να καταλήξουν σε δράσεις στις γειτονιές και έξω από τα σχολεία τους. Η Γραμματεία του Συντονιστικού Πάτρας προγραμματίζει εξορμήσεις στα σχολεία για την Παρασκευή και τη Δευτέρα μπροστά στο συλλαλητήριο της Τρίτης, ενώ καλεί και σε συνέλευση την Κυριακή στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (πλ. Ολγας).

Στη Θεσσαλονίκη επίσης, το Συντονιστικό έχει καλέσει σε συλλαλητήριο την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ