Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
MPS, ένα σπορτίβ 626

Ενα 626 με σπορ χαρακτηριστικά παρουσίασε η Mazda. Πρόκειται για το πρωτότυπο 626 MPS, το οποίο στοχεύει στους αγοραστές σεντάν υψηλής απόδοσης

Το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί από την Mazda Speed, η οποία είχε χαρίσει τη νίκη στο Le Man του 1991 στη μητρική εταιρία. Χωρίς να μιλάμε για μια δραστική μεταμόρφωση, το MPS αποκτά μια περισσότερο δυναμική εμφάνιση χάρη στις αεροτομές, στις πλαϊνές ποδιές και τον προφυλακτήρα. Εκτός της αισθητικής, τα συγκεκριμένα βοηθήματα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της αεροδυναμικής, του κρατήματος αλλά και της ψύξης του κινητήρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα όργανα με τα λευκά ψηφία, τα ειδικά καθίσματα και τα αλουμινένια πεντάλ. Πάντως, ο σπορ χαρακτήρας δεν έχει λειτουργήσει σε βάρος της χρηστικότητας και έτσι χάρη στη σχεδίαση των πίσω καθισμάτων μπορούν να φορτωθούν ακόμα και πολύ μακριά αντικείμενα, όπως τα σκι. Αυτά βέβαια μάλλον ενδιαφέρουν λιγότερο από το διπλό τούρμπο με το μεγαλύτερο ιντερκούλερ που έχει ανεβάσει την ισχύ του 2,5 λίτρων, V εξακύλινδρο κινητήρα στους 280 ίππους. Εντυπωσιακή και η ροπή των 392 Nm στις 4.000 στροφές. Η δύναμη περνάει στη μετάδοση συνεχούς τετρακίνησης χάρη σε ένα πεντατάχυτο κιβώτιο και τον ενισχυμένο συμπλέκτη. Τα αμορτισέρ επιλέχθηκαν μετά προσοχής, η ανάρτηση ρυθμίζεται ως προς το ύψος και για το καλύτερο δυνατό κράτημα εγγυώνται τα φαρδιά ελαστικά 235/40 ZR18 που φορούν οι αλουμινένιες ζάντες. Στα φρένα που αποτελούνται από μεγάλης διαμέτρου δίσκους, τη δύναμη πέδησης ασκούν εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τατραπίστονες πίσω.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ