Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7891

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ»
Ο λαός ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ από την κυρίαρχη πολιτική

Δε χρειαζόταν η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής της ΝΔ στον Γ. Παπαντωνίου, για να «αποκαλυφθούν» τα αυτονόητα. Οτι στήθηκε ένα σικέ «παιχνίδι», προκειμένου να συγκαλυφτεί η ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο είναι ένας «θεσμός» ανάπτυξης του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι ένα μέσο εκμετάλλευσης και συγκέντρωσης πλούτου. Οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στην οικονομική ολιγαρχία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ είναι ανεκτίμητες, αφού προωθούν από κοινού τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια της ΟΝΕ. Συνένοχος είναι και ο ΣΥΝ, γιατί με τις αυταπάτες περί «μηχανισμών ελέγχου» και «χρηματιστηριακής διαφάνειας», σιγοντάρει τα δύο κόμματα της ολιγαρχίας και την πολιτική τους. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώθηκε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αναφερόμενοι στους «εγκλωβισμένους» του Χρηματιστηρίου, αυτό που επιδίωκαν ήταν ο εγκλωβισμός του λαού στην πολιτική τους, με τη βοήθεια κομμάτων όπως ο ΣΥΝ. Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει και αποκαλύψει τις απάτες και αυταπάτες, «προαναγγέλλοντας» ουσιαστικά τη σημερινή πραγματικότητα. Συνεπώς, ο απεγκλωβισμός του λαού από την πολιτική των κομμάτων της ολιγαρχίας και των συμμάχων τους είναι μονόδρομος.


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Η «νέα τάξη» σπέρνει κόλαση

Η Γιουγκοσλαβία, υπήρξε το πρώτο θύμα ενός πειράματος που κάνει η νέα τάξη στα Βαλκάνια, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν και όπλα με ραδιενέργεια, οι συνέπειες των οποίων είναι ανυπολόγιστες για την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι επιπτώσεις από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά των πετροχημικών και των διυλιστηρίων, αφού στην περιοχή των εγκαταστάσεων, μέσα σ' ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι καρκίνοι και οι τερατογενέσεις. Σ' αυτές τις συνθήκες, εκατοντάδες Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «σπουδές ή υγεία», ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι «ΝΑΤΟικά» αδιάφορη απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. (Στη φωτό από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Νόβισαντ).


ΣΕΛ.  16  -  17

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Μέτωπο για την κοινωνική ασφάλιση

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πολιτικό το πρόβλημα της λειψυδρίας

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις

Προσφορά

Από το πολύχρονο υστέρημά της συγκέντρωσε η Α.Θ. 3.500.000 δρχ. και άφησε εντολή, μετά το θάνατό της, να δοθούν στο ΚΚΕ, στη μνήμη των αγωνιστών αδελφών της. Ο σύντροφός της Α.Φ. πραγματοποίησε την εντολή, μνημονεύοντας και την ίδια.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ