Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7890

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την κοινωνική ασφάλιση

Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστήριου, βροντοφωνάζουν οι  εργαζόμενοι 

Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας «παρέα» με τον πρωθυπουργό «έσκαβαν το λάκκο» της κοινωνικής ασφάλισης, εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούσαν για τρεις ώρες αγωνιστική κατάληψη στο Ταμείο τους, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ, απαιτώντας: «Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση».

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, που περνούσαν νωρίς το πρωί από την Αγίου Κωνσταντίνου, αντίκριζαν το τεράστιο πανό του ΠΑΜΕ να δεσπόζει ψηλά στο κτίριο του ΙΚΑ, το οποίο έγραφε: «Η κυβέρνηση βουλιάζει τα ασφαλιστικά Ταμεία, ληστεύει τους εργάτες, χρηματοδοτεί τους κεφαλαιοκράτες. Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστηρίου».

Μετά το τέλος της κινητοποίησης ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε: Η κυβέρνηση δε θα περάσει καλά μ' αυτά που σχεδιάζει. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι στην πρώτη γραμμή και παλεύει για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Σείστηκε το Θριάσιο Πεδίο

Συγκλονιστική σε όγκο και παλμό ήταν η κινητοποίηση στο Θριάσιο Πεδίο ενάντια στην καταστροφική επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ. Χιλιάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της εθνικής οδού Αθήνας - Κορίνθου και της ανατολικής εισόδου της Ελευσίνας. Στον αγώνα τους για τη ζωή, η κυβέρνηση απάντησε επισείοντας τον «πέλεκυ του νόμου».


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορά στο ΚΚΕ

Η Αννα Ζουμπούλη πρόσφερε στο ΚΚΕ 300.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού της Κ.Λ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟΥ
Κινητοποιήσεις αύριο σε Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις αύριο, στις 11πμ, σε Ασβεστοχώρι και Σίνδο, για να μη γίνει η πόλη και ολόκληρη η Βαλκανική χαβούζα του ΝΑΤΟ και κέντρο διερχόμενων λαθρεμπόρων. Για το Ασβεστοχώρι προσυγκέντρωση στις 10 πμ από το Καυτατζόγλειο. Για τη Σίνδο στις 10 πμ από την πύλη 11 του λιμανιού


ΣΕΛ.  3
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σακάτεψαν 17χρονο τα ΜΑΤ

Ενα 17χρονο παιδί χαροπαλεύει μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ. Με ανακοινώσεις η πολιτική και αστυνομική ηγεσία προσπάθησε να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή για τη βία του «κράτους του αστυνόμου»


ΣΕΛ.  15
ΠΟΡΙΣΜΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ
Παρωνυχίδα στο σύνολο της διαπλοκής

Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης μέσω προανακριτικής επιτροπής των όσων καταλογίζονται στο πόρισμα Ντογιάκου κατά δύο υπουργών, τονίζοντας ότι τα όσα ζητήματα τίθενται με το πόρισμα είναι παρωνυχίδες σε σχέση με το σύνολο της διαπλοκής


ΣΕΛ.  6  -  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ