Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αδρές προμήθειες στις τράπεζες για τα χαρατσόχαρτα!

Ανταλλάγματα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ χαρίζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στους τραπεζίτες και συνεργάτες τους, σε αυτούς που έχουν βάλει σε ρόλο μεσίτη να μαζέψουν τα κάθε είδους χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές κ.ά., από τη μεγάλη μάζα των μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Φτύνοντας κατάμουτρα στα βάσανα του λαού, συνεχίζοντας και την πρόκληση της λεγόμενης «εθνικής συστράτευσης» με τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τα άλλα σαπρόφυτα, το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε την υπουργική απόφαση για τις μίζες που θα δώσουν στις τράπεζες και που ξεπερνούν τα 40 λεπτά για καθένα από τα χαρατσόχαρτα που θα εισπράξουν, προκειμένου στη συνέχεια να τα αποδώσουν, όλα μαζί, στη «διαχείριση» της κυβέρνησης και για την εξυπηρέτηση των «υποθέσεων» της πλουτοκρατίας.

Η απόφαση που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου προβλέπει:

  • Η αμοιβή των τραπεζών και των πιστωτικών ιδρυμάτων για πληρωμή μέσω καταστήματος (χρέωση λογαριασμού ή μετρητά) θα είναι 0,40 ευρώ για κάθε συναλλαγή. Σε περίπτωση συναλλαγής μέσω αυτόματων μηχανημάτων ή διαδικτύου η μίζα, πάντα για κάθε συναλλαγή, φτάνει στα 0,20 ευρώ!
  • Πέρα από τα προηγούμενα χαρίζουν και πρόσθετη προμήθεια 0,07 ευρώ για κάθε συναλλαγή και στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ!
  • Η δαπάνη, οι μίζες για τους τραπεζίτες, «βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό». Στην υπουργική απόφαση σημειώνουν ακόμη πως δεν μπορούν να την προσδιορίσουν με ακρίβεια, γιατί «εξαρτάται από το πλήθος των συναλλαγών», δηλαδή από τον αριθμό με τους κεφαλικούς φόρους.

Και βέβαια τα παραπάνω είναι απλή παρωνυχίδα μπροστά στον πακτωλό με τα 100άδες δισ. ευρώ από τα κρατικά και διακρατικά πακέτα ενίσχυσης που έχουν χαρίσει στο τραπεζικό κεφάλαιο. Αυτά τα αρπακτικά, η «εθνική ενότητα» της πλουτοκρατίας δεν αφήνουν να πέσει κάτω ούτε και η τελευταία δεκάρα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ