Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΟΓΕ
Συμπαράσταση στην Τουρκάλα αγωνίστρια

Την Τουρκάλα πολιτική κρατούμενο Gulaferit Unsal, η οποία βρίσκεται στις Δικαστικές φυλακές Διαβατών, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Αρειο Πάγο, επισκέφθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα.

Η Gulaferit Unsal κρατείται στα πλαίσια σχετικού ευρωεντάλματος που εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση, κατηγορούμενη για ...εγκλήματα όπως η διανομή φυλλαδίων. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοσή της. Η Τουρκάλα συνδικαλίστρια πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 26 Αυγούστου. Στις 16 Σεπτέμβρη εκδικάζεται η προσφυγή που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην αγωνίστρια και κατήγγειλε την «αντιτρομοκρατική» πολιτική της ΕΕ, η οποία έχει στο στόχαστρο τους λαούς και τα δικαιώματά τους. Συντάσσεται με το αίτημά της να της χορηγηθεί άμεσα πολιτικό άσυλο και απαιτεί να γίνουν πλήρως σεβαστά όλα τα δικαιώματά της ως κρατούμενης και να μην εκδοθεί στη Γερμανία.

Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στην Τουρκάλα συνδικαλίστρια εκφράζουν με ανακοίνωσή τους και οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης μέλη της ΟΓΕ. Καταγγέλλουν ότι: «Η Γερμανία, παραβιάζοντας ακόμα και διεθνείς συνθήκες, επαναπροωθεί αγωνιστές στην Τουρκία. Η τύχη που τους περιμένει είναι προδιαγεγραμμένη: Διώξεις, "λευκά κελιά", βασανιστήρια μέχρι θανάτου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ