Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛ.ΑΣ.
Σεμινάρια αντιμετώπισης «κρίσεων»

Την ώρα που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και την ενίσχυση του αυταρχισμού, στην ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται σεμινάρια για διαχείριση «κρίσεων». Ετσι, σεμινάριο με τίτλο: «διαχείριση κρίσιμου περιστατικού» , διοργανώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ., με τη συμμετοχή τριών εξειδικευμένων Αμερικανών εκπαιδευτών και το παρακολούθησαν 11 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και 12 στελέχη της κυπριακής Αστυνομίας. Κράτησε δώδεκα μέρες (22/8-2/9) και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του αρχηγείου της ΕΛΑΣ δεν ξεκαθαρίζει ποιο ήταν το περιεχόμενο του σεμιναρίου, αλλά γίνεται μια αόριστη αναφορά στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε εθνικό επίπεδο και στην προστασία υποδομών. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη ικανοτήτων σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού, συντονισμού και διοίκησης αστυνομικών υπηρεσιών σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες και την ικανότητα ανταπόκρισης σε μία κρίση, στοχεύοντας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των εγκαταστάσεων, καθώς και της εθνικής διάρθρωσης και υποδομής».

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά πραγματοποιούνται σεμινάρια, συνεργασία και ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και μυστικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», ενώ η ΕΕ έχει αναπτύξει στους κόλπους της υπηρεσίες, οι οποίες θα ενεργούν όταν χρειάζεται σε αποστολές «διαχείρισης κρίσεων» που αφορούν κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια και τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ