Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Πρεμιέρα για δύο

Η Ειρήνη Κοκκιναρίου και ο Κώστας Φιλιππίδης θα είναι οι δυο πρώτοι από τους 12 συνολικά αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα στίβου στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Πρώτη χρονολογικά, στις 10.35 τοπική το πρωί (04.35 ώρα Ελλάδας) θα αγωνιστεί η Ειρήνη Κοκκιναρίου στα 3.000μ. στιπλ. Η αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου ορίστηκε να αγωνιστεί στην 3η και τελευταία προκριματική σειρά του αγωνίσματος έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση 9.39.53. Στον επόμενο γύρο περνούν οι τέσσερις πρώτες κάθε σειράς και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι.

Πέντε λεπτά αργότερα στις 10.40 θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του ο Κώστας Φιλιππίδης στα προκριματικά του επί κοντώ. Ο πρωταθλητής του ΓΣ Βόλου αγωνίζεται στο Α΄προκριματικό γκρουπ και αν πετύχει τη φετινή του καλύτερη επίδοση που έχει με άλμα στα 5,73 έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί μέσα στους 12 του τελικού, αφού και το όριο είναι στα 5,70. «Το γεγονός ότι έκανα πολλούς αγώνες φέτος ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για το Παγκόσμιο... Ο προκριματικός είναι απρόβλεπτος, σαφώς με βάση τη στατιστική με ένα 5,65 μ. με 5,70μ. είσαι στον τελικό» τόνισε ο ίδιος λίγο πριν αναχωρήσει για την Κορέα.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος περιλαμβάνει μόλις δυο τελικούς, του μαραθωνίου Γυναικών, με τον οποίο ξεκινάνε οι αγώνες, και των 10χλμ., επίσης των γυναικών, που έχει προγραμματιστεί κοντά στο κλείσιμο της ημέρας στις 9 το βράδυ (15.00 ώρα Ελλάδας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ