Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προώθηση μέτρων ακόμη και για απαγόρευση της κυκλοφορίας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Κάμερον δεν έχει τελειωμό... Ακριβώς δέκα μέρες μετά την έναρξη των ταραχών και παρά το γεγονός ότι ο κύκλος τους έχει ολοκληρωθεί, την πληθώρα μέτρων που έχουν αποφασιστεί και τα οποία θα στρατιωτικοποιήσουν τη βρετανική κοινωνία, η υπουργός Εξωτερικών Τερέσα Μέι ανακοίνωσε χθες ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη δυνατότητα που έχει η αστυνομία να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας!

Κατά την Βρετανή υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση «επιθυμεί» να παρέχει στην αστυνομία και τις αρχές ασφαλείας τα «κατάλληλα εργαλεία» για να καταπολεμήσει μελλοντικές ταραχές με βάση νέους κανόνες που θα θεσπιστούν. Νέους νόμους που θα προωθούν, όπως άφησε να εννοηθεί η Μέι, μεταξύ αυτών και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αφού «με βάση τους υπάρχοντες νόμους η αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας σε μία περιοχή, αλλά μόνο σε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους».

Τις δηλώσεις αυτές η Μέι τις έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τις μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, όπου επιχείρησε επίσης να κατευνάσει τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτικών αποκλείοντας κατηγορηματικά την πιθανότητα να αναλάβει αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ ένας μη Βρετανός. Δήλωση που θεωρήθηκε πυροσβεστική μετά τη θύελλα που ξέσπασε με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, να προσλάβει ως «σύμβουλο» τον Μπιλ Μπράτον, τον πρώην Αμερικανό «υπεραστυνομικό» ο οποίος είναι γνωστός για την τακτική της μηδενικής ανοχής που χρησιμοποίησε για την καταπολέμηση των εγκλημάτων από συμμορίες στη Νέα Υόρκη και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ