Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κλασικές ελληνικές ταινίες

Τις κλασικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με καλό και έξυπνο χιούμορ, προτείνουμε για σήμερα και αύριο σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που κατακλύζεται ως επί το πλείστον από επαναλήψεις σειρών, εκπομπών και σόου χωρίς αξίες.

Ετσι, στους τηλεοπτικούς μας δέκτες έρχονται σήμερα ο Θανάσης Βέγγος και ο Ανδρέας Μπάρκουλης (17.05, ΕΤ-3) μέσα από την ταινία «Σχολή για σωφερίνες». Οι πρωταγωνιστές έχουν μια σχολή οδηγών κάπου στην Αθήνα. Ο πρώτος αναλαμβάνει όλες τις μεγάλες και άσχημες γυναίκες ενώ ο δεύτερος όλες τις νεαρές. Μία ...αλλαγή στην κατανομή των πελατών θα φέρει τα πάνω κάτω.

Εξαιρετικό είναι και το έργο που θα προβάλει στις 19.15 η ΝΕΤ. Πρόκειται για το «Ενας βλάκας και μισός» που είναι η κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά. Με προσεγμένη κατανομή ρόλων και με τις ερμηνείες των Χρήστου Ευθυμίου, Αλέκας Στρατηγού, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, απογειώνει το έργο. Μία υποτιθέμενη χήρα παγιδεύει έναν αφελή παριστάνοντάς του την ερωτευμένη, για να καταθέσει αυτός στο δικαστήριο και να εισπράξει εκείνη την αμοιβή της ασφαλιστικής εταιρείας. Ξαφνικά, όμως, ο δήθεν νεκρός άντρας της εμφανίζεται και η «χήρα» ζητάει από τον ανθρωπάκο να τον σκοτώσει.

Την Κυριακή, το γέλιο συνεχίζεται με τους τρελούς ρυθμούς της ταινίας «Τρελός, παλαβός και Βέγγος» (13.30, ΕΤ-3). Ο Θανάσης, ένα γκαρσόνι στην ταβέρνα επτά αδελφών, ετοιμάζεται να παντρευτεί την αδελφή τους όταν χτυπάει στο κεφάλι και παθαίνει αμνησία. Τα αδέλφια τον ψάχνουν για να τον παντρέψουν με το ζόρι καθώς πιστεύουν ότι την κοπάνησε.

Τέλος, στις 19.15 η ΝΕΤ προβάλλει την ταινία «Διακοπές στην Αίγινα» με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Λάμπρο Κωνσταντάρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ