Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Εξελίξεις στον απόηχο της δολοφονίας Γιούνες

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΒΕΓΓΑΖΗ.--

Η Γαλλία αποδέσμευσε χτες 259.000.000 δολάρια από τα περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης θέτοντάς τα στη διάθεση του αντικυβερνητικού «Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου», προκειμένου το τελευταίο να προχωρήσει στην αγορά «φαρμάκων και τροφίμων για το λιβυκό λαό», σύμφωνα με τους «ευρωπαϊκούς κανονισμούς»...

Ο νέος «πρέσβης» που διόρισαν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Λιβύης στη Γαλλία, Μανσούρ Σάιφ αλ Νασρ, συναντήθηκε χτες με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, με τον οποίο συζήτησε τη δολοφονική επίθεση ενόπλων, την περασμένη Παρασκευή, κατά του στρατιωτικού διοικητή των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της Λιβύης, Αμπντελ Φάταχ Γιούνες, λέγοντας ότι συγκροτείται μία «δικαστική επιτροπή» για να διερευνήσει το φόνο.

Η δολοφονία Γιούνες απασχόλησε το ίδιο 24ωρο και τον Βρετανό υπουργό Αμυνας, Λίαμ Φοξ, που εκτίμησε ότι «ισλαμιστές αντάρτες» ενδέχεται να είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Γιούνες, χαρακτηρίζοντας «αναμφισβήτητη» την παρουσία τους στη Λιβύη.

Νωρίτερα πάντως, χτες, ο Φαρίντ Τζουαΐλι, υπεύθυνος «ασφαλείας» των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Βεγγάζη, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επέδραμαν σε εργοστάσιο όπου είχαν καταφύγει βαριά οπλισμένοι άνδρες μίας αυτοαποκαλούμενης «Ταξιαρχίας Σαχίρ», που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη δολοφονία του Γιούνες. Δεν ανακοινώθηκε εάν έγιναν συλλήψεις ή κατασχέσεις όπλων.

Την ίδια στιγμή συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί με στόχο κυρίως το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας.

Νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Τα πτώματα 25 Λίβυων μεταναστών εντόπισε χτες η ιταλική ακτοφυλακή σε πλοίο που εξέπεμψε SOS σε μικρή απόσταση από τις νότιες ακτές της νήσου Λαμπεντούζα, στην Ιταλία. Οι μετανάστες ήταν στοιβαγμένοι στο αμπάρι του πλοίου και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις της μηχανής. Συνολικά στο πλοιάριο επέβαιναν σχεδόν 300 μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ