Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Δεν πείθει η στεγαστική πολιτική Νετανιάχου

TΕΛ ΑΒΙΒ._ Ενα πρόγραμμα για την παροχή προσιτής στέγης σε νέα ζευγάρια, φοιτητές, πολύτεκνες οικογένειες αλλά όχι και για την πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων εργατικών οικογενειών που θα εξακολουθήσουν να έχουν άπιαστο το όνειρο ενός σπιτιού, παρουσίασε το περασμένο 48ωρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στόχος του; Οχι να λύσει το πρόβλημα της ακριβής στέγης στη χώρα του αλλά να διχάσει και να κάμψει το κίνημα των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων-διαδηλωτών που εδώ και δύο βδομάδες κινητοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας διεκδικώντας προσιτή στέγη και φθηνότερο κόστος ζωής.

Το νέο στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Νετανιάχου προβλέπει τη δημιουργία 10.000 διαμερισμάτων εκ των οποίων το 50% θα δοθεί προς πώληση και το άλλο 50% για μακρόχρονη ενοικίαση. Προβλέπει την κατασκευή 5.000 δωματίων σε φοιτητικές εστίες και φθηνότερες μετακινήσεις για τους φοιτητές με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Εκπρόσωποι των διαδηλωτών της «τεντούπολης» που έχει στηθεί εδώ και 12 μέρες στο Τελ Αβίβ απέρριψαν το στεγαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης θεωρώντας ότι αφήνει απ' έξω δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Εθνική Φοιτητική Ενωση Ισραήλ αφού αναγνώρισε τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης για τη στέγαση των νέων, χαρακτήρισε το κυβερνητικό πρόγραμμα «διχαστικό» σημειώνοντας ότι «οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα γιατί παλεύουν για όλη την ισραηλινή κοινωνία και όχι μόνον για τους εαυτούς τους...». Επιπλέον χτες, ο πρόεδρος της Εργατικής Ομοσπονδίας Χισταντράτ (Histadrut) Οφέρ Εϊνι, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις ευρύτερες κινητοποιήσεις ενάντια στην ακριβή στέγη, εάν ο πρωθυπουργός δεν συγκαλέσει νέο διάλογο για την ουσιαστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος στο Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ