Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΖΟΝΣΟΝ»
Τετράωρες στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο

Διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης

Σε 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία καλλυντικών «ΤΖΟΝΣΟΝ & ΤΖΟΝΣΟΝ», διεκδικώντας υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας. Στάσεις εργασίας έχουν προκηρυχθεί για τις ώρες 9.00 π.μ. έως 1 μ.μ. (πρώτη βάρδια), 5 μ.μ. έως 9 μ.μ. (δεύτερη βάρδια) και 1 π.μ. έως 5 π.μ. (τρίτη βάρδια).

Οι εργαζόμενοι, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του Σωματείου τους να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης. Η εργοδοσία εμμένει ανυποχώρητη στην πρότασή της για μηδενικές αυξήσεις. Σε αντιστάθμισμα πρότεινε να δώσει ένα εφάπαξ επίδομα της τάξης των 800 ευρώ το χρόνο (περίπου 40 ευρώ το μήνα), το οποίο όμως δε θα κατοχυρώνεται στον ονομαστικό μισθό. Με αυτόν τον τρόπο, η εργοδοσία, έστω και έμμεσα, παραδέχθηκε πως αν και έχει λεφτά για ονομαστικές αυξήσεις μισθών, εντούτοις επιλέγει να δώσει επίδομα, προφανώς, για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να το πάρει πίσω. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις.

Η ταξική Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), με ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της «ΤΖΟΝΣΟΝ & ΤΖΟΝΣΟΝ» και σημειώνει: «Στα σχέδια των εργοδοτών και της κυβέρνησης για πιο φθηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα μόνο μία μπορεί να είναι η απάντησή μας: Οργάνωση της πάλης, ενίσχυση των ταξικών σωματείων μας, μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με το ταξικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ