Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Από σήμερα νέες κινητοποιήσεις

Πρώτη αντίδραση το Σάββατο από δυνάμεις του ΜΑΣ στο Βόλο
Πρώτη αντίδραση το Σάββατο από δυνάμεις του ΜΑΣ στο Βόλο
Με κινητοποιήσεις απαντά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο νόμο πλαίσιο έκτρωμα για την ανώτατη εκπαίδευση, όπως αποφασίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης απέναντι στο νόμο.

  • Σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα θα προχωρήσουν σε δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις στις Πρυτανείες και τις Διοικήσεις σχολών και ιδρυμάτων.
  • Οι δυνάμεις του ΜΑΣ θα προχωρήσουν σε εξορμήσεις και ανακοινώσεις στις σχολές κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής, όπου αυτή συνεχίζεται, αλλά και όπου βρίσκονται οι φοιτητές και σπουδαστές.
  • Τη μέρα που θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου, το ΜΑΣ θα διοργανώσει κεντρική κινητοποίηση.

Στην εισηγητική ομιλία της σύσκεψης ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, περιέγραψε τα μέτρα που προωθούνται και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Παιδεία και οι σπουδές που φέρνουν, αντιστοιχούν στη δουλειά των 400 ευρώ χωρίς δικαιώματα.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των φοιτητών και των σπουδαστών για το περιεχόμενο των αλλαγών, να οργανωθεί η πάλη, ώστε να μην περάσει στην πράξη, να αναδειχθεί η πρόταση πάλης του ΜΑΣ για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών (δημόσια ενιαία ανώτατη εκπαίδευση κ.ά.). Επίσης, σημειώθηκε, χρειάζεται να ανέβει η αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, αλλά και τις δυνάμεις του οπορτουνισμού.

Το περασμένο Σάββατο στο Βόλο

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή σύσκεψη του ΜΑΣ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή σύσκεψη του ΜΑΣ
Αμέσως με την ανακοίνωση των σημείων του νέου νόμου, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών οργάνωσε κινητοποίηση στο Βόλο. Το περασμένο Σάββατο, το πρωί, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, στην Αγριά Μαγνησίας, όπου διεξάγονταν οι εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Εκεί έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε από την παραλία της Αγριάς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις. Με την αγωνιστική παρέμβασή τους διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη τους για να σπάσουν τους ταξικούς φραγμούς που βάζει η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας στο δικαίωμα στη μόρφωση, σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, διεκδικώντας Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ