Η πλούσια εμπειρία από την πρόσφατη δυναμική κινητοποίησή τους μαζί με σωματεία και διάφορους φορείς μέσα στο συγκρότημα του «Βίλατζ Παρκ», αλλά και ο προγραμματισμός δράσης μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ήταν τα ζητήματα που αναδείχτηκαν σε χτεσινή σύσκεψη απολυμένων και εργαζομένων του εργολάβου καθαριότητας Βαμβούκη. Τη σύσκεψη διοργάνωσε το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας που από την αρχή των αυθαιρεσιών και των παράνομων απολύσεων στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε τον αγώνα τους.
Τα δυο αυτά ζητήματα απασχόλησαν έντονα τους απολυμένους και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη σύσκεψη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Κοινή διαπίστωση των απολυμένων και των εργαζομένων ήταν ότι η συνέχιση του αγώνα είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων τους. Κατήγγειλαν για ακόμα μια φορά την ωμή εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί ο συγκεκριμένος εργολάβος στους εργαζόμενους, τις παράνομες απολύσεις, την καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αναδείχτηκε επίσης ιδιαίτερα η αναγκαιότητα δράσης μέσα από το σωματείο τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο εργοδότης προχώρησε παράνομα, μέσα στο Δεκέμβρη, σε σταδιακές απολύσεις εργαζομένων. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, όλοι όσοι απολύθηκαν αντιδρούσαν για τις παρανομίες του και απαιτούσαν τα δικαιώματά τους. Οι απολυμένοι του εργολάβου Βαμβούκη μετά από αγωγές που κατέθεσαν αναμένουν μέχρι τέλος του Γενάρη να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα τους.
Μιλώντας στους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης ο Γ. Κομνηνός πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων σημείωσε ότι η πρόσφατη κινητοποίηση είχε επιτυχία, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους με ένα και μοναδικό αίτημα, την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια εγγραφής ακόμα περισσότερων εργαζομένων στο σωματείο.