Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να κλείσουν τα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκη στη Βουλή, για  να σταματήσει  το δουλεμπόριο της «ενοικίασης» 

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με τη γενικότερη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας και την «ενοικίαση» ή «δανεισμό» εργαζομένων, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, σε Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Με τη λειτουργία ιδιωτικών εταιριών "παροχής προσωρινής εργασίας", που προωθούν την "ενοικίαση" ή το "δανεισμό" εργαζομένων σε διάφορες επιχειρήσεις, τη λειτουργία των κάθε είδους ιδιωτικών "δουλεμπορικών" γραφείων που κερδοσκοπούν σε βάρος του δικαιώματος δουλιάς των ανέργων, εντείνεται η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, πλήττεται παραπέρα η πλήρη απασχόληση με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 8ωρο ή 7ωρο, υπονομεύονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά, εργασιακά, μισθολογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την εμφάνιση και επέκταση αυτού του αντιδραστικού φαινομένου, για τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας και τη συνεχή υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, είναι τεράστιες. Τα ιδιωτικά μεσιτικά γραφεία που εκμεταλλεύονται τους άνεργους επιβάλλεται να κλείσουν».

Ο υπουργός ερωτάται: «Γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στηρίζει τα ιδιωτικά δουλεμπορικά γραφεία και δεν παίρνει άμεσα μέτρα για το κλείσιμο των εταιριών που παράνομα προωθούν και διαφημίζουν την "ενοικίαση" και το "δανεισμό" εργαζομένων;

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την πάταξη του σύγχρονου δουλεμπορίου, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ