Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να στηριχθούν οι λαϊκοί πολιτιστικοί φορείς

Τη στήριξη ενός αξιόλογου, προοδευτικού, μη εμπορευματικού φεστιβάλ ζητούν με Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Γκιόκας.

Στην Ερώτηση αναφέρεται ότι «ο πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος "ΙΩΝΕΣ" πραγματοποιεί και φέτος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ποσειδώνια 2011", το 7ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Ο σύλλογος είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης της IOV, η οποία συνδέεται με την UNESCO».

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νικοΐκων του Δήμου Αιγιαλείας (27-31/7). Συμμετέχουν, περίπου, 30 χορευτικά συγκροτήματα ελληνικά και ξένα (Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Περού, Αρμενία, Γεωργία, Σλοβακία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία κ.ά.), ενώ τοπικοί πολιτιστικοί φορείς οργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει έξι παγκόσμια φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τρία παιδικά (8-15 ετών), με μεγαλύτερο το Α' Βαλκανικό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της UNESCO, όπου συμμετείχαν 1.500 παιδιά, από 42 συλλόγους από την Ελλάδα και 7 από τα Βαλκάνια. Οι «ΙΩΝΕΣ», από το 2002, έχουν συνάψει πολιτιστική συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου. Για όλα αυτά ο σύλλογος προσκόμισε στοιχεία στο ΥΠΠΟΤ κατά την εγγραφή του στο μητρώο πολιτιστικών φορέων, τον Ιούνιο του 2010.

«Πρόκειται για σύλλογο, ο οποίος προσπαθεί να υπηρετήσει τον πολιτισμό και τις λαϊκές παραδόσεις, αλλά και να τις διαδώσει πλατιά, μέσα από ένα μεγάλο φόρουμ ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, αφού το σύνολο των εκδηλώσεων είναι δωρεάν για να μπορούν όλοι να τις παρακολουθήσουν», επισημαίνει η Ερώτηση και καταλήγει με το αν προτίθεται ο υπουργός να χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ