Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10997

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να στοχεύσει σε ριζικές αλλαγές

Η λογική του «Μεσοπρόθεσμου» είναι να πληρώσει ο λαός την κρίση, την οποία δε δημιούργησε και το χρέος, που δεν το δημιούργησε. Ο λαός πρέπει να βάλει φραγμό και να στοχεύσει σε μια ριζική αλλαγή των πραγμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ Στη μάχη της απεργίας και σήμερα
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς: 10 π.μ., πλατεία ΗΣΑΠ

*

  • Αλέκα Παπαρήγα: Ο αγώνας θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα. Θα είναι νικηφόρος, αυτό είναι σίγουρο.
  • ΠΑΜΕ: Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΣΕΛ.  7  -  11

Οι ναυτεργάτες στραπατσάρισαν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των εφοπλιστών και συνεχίζουν την απεργία


ΚΚΕ
Το σύστημα φοβάται το ταξικό λαϊκό κίνημα

«Ολως περιέργως» οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα, που, πρώτα απ' όλα, φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική. Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι.


Η δήθεν ενημέρωση

Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί με το ΠΑΜΕ έδωσαν δυναμικά τη μάχη της απεργίας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και πλατείες στις διαδηλώσεις, τα αστικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, σε αντίθεση με το ζήλο με τον οποίο προβάλλουν τους «αγανακτισμένους στις πλατείες», χτες στα δελτία τους πρόβαλλαν ως κυρίαρχο θέμα τη δράση προβοκατόρων κατά των απεργών, αφιερώνοντας ελάχιστα δευτερόλεπτα στην απεργία. Αυτή είναι η δήθεν αντικειμενική ενημέρωσή τους. Απόδειξη ότι για τους εργαζόμενους, το λαό δεν τους νοιάζει. Γι' αυτό θα ξαναπούμε: Γυρίστε τους την πλάτη. Μόνο «Ριζοσπάστη» και «902».




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ