Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΕ
Σιδερένιος μηχανισμός για αντιλαϊκές ανατροπές

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα στη σχετική συζήτηση

Ο λαός έχει τη δύναμη να τους σταματήσει. Οργανωμένος στους τόπους δουλειάς, με το ΠΑΜΕ και ισχυρό ΚΚΕ
Ο λαός έχει τη δύναμη να τους σταματήσει. Οργανωμένος στους τόπους δουλειάς, με το ΠΑΜΕ και ισχυρό ΚΚΕ
Τη σφαγή των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης με τα μέτρα της λεγόμενης «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, που θέλουν να υπερψηφίσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να υιοθετηθούν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 - 24 Ιούνη, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, μιλώντας χτες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Με το πακέτο μέτρων της «οικονομικής διακυβέρνησης» δημιουργείται ένας σιδερένιος μηχανισμός επιβολής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με ενιαίο τρόπο και στρατηγική σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και της εξουσίας του κεφαλαίου. Μαζί με το «Σύμφωνο για το ευρώ», το «Ευρωπαϊκό εξάμηνο» και το «Μηχανισμό σταθερότητας - ελεγχόμενης χρεοκοπίας», κεφάλαιο - ΕΕ - αστικές κυβερνήσεις εξαπολύουν τα πιο βάρβαρα μέτρα από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πρόκειται για ένα διαρκές μνημόνιο για την εργατική τάξη σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ - και σ' αυτά που η καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και σ' εκείνα που βρίσκονται σε φάση ασθενικής και ασταθούς ανάκαμψης - μέχρι την επόμενη καπιταλιστική κρίση, που θα ξεσπάσει με μεγαλύτερη ένταση, πιο γρήγορα απ' ό,τι αναμένεται.

Στο πνεύμα αυτό, είναι χυδαία η προπαγάνδα για τα χρέη και τα ελλείμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας και άλλων χωρών - μελών, προκειμένου να ενοχοποιηθούν οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, να συγκαλυφθεί ο πραγματικός υπεύθυνος, δηλαδή ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια. Αλλωστε, μόνο την περίοδο 1985-2011, πέρα από τον αμύθητο πλούτο που ιδιοποιήθηκε η πλουτοκρατία από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, το μονοπωλιακό κεφάλαιο - εγχώριο και ξένο, είτε σαν δανειστής είτε σαν δανειζόμενος - λήστεψε 628 δισ. ευρώ για τόκους και χρεολύσια.

Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση ο Γ. Τούσσας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η εργατική τάξη δε χρωστάει τίποτε στους ληστές του ιδρώτα της. Αντίθετα, της χρωστάνε όλο τον καταληστευμένο πλούτο που λεηλάτησε το κεφάλαιο. Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και στέκεται στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων που αναπτύσσονται μαζικά στη χώρα μας. Το μήνυμα των λαϊκών αγώνων είναι να πληρώσει η πλουτοκρατία για την καπιταλιστική κρίση, το χρέος και τα ελλείμματα. Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να συνεχίσουν την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΕΕ. Το μήνυμα που το ΚΚΕ έστειλε από το βράχο της Ακρόπολης σήμερα ηχεί πιο επίκαιρο από ποτέ: "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε". Ανατρέψτε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κυριαρχία των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ