Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Πορεία ζωής και διεκδίκησης

Πορεία ζωής και διεκδίκησης πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Ιούνη εκατοντάδες κάτοικοι των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τοπικών διοικήσεων να επιτρέψουν την καύση αποβλήτων και σκουπιδιών στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» και να τσιμεντοποιήσουν τις εκτάσεις των πρώην στρατοπέδων. Στην κινητοποίηση, που οργανώθηκε από τη Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης, συμμετείχαν και μαζικοί φορείς της περιοχής (περιβαλλοντικοί σύλλογοι κλπ.).

Η πορεία ξεκίνησε από την είσοδο της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία όπου προγραμματίζεται η καύση απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην Πολίχνη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, που σχεδιάζεται να παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο και η πορεία κατέληξε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, που ο δήμος ετοιμάζεται να το αξιοποιήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να το τσιμεντοποιήσει, χρυσώνοντας το «χάπι» με τη δημιουργία βοτανικού κήπου.

Στη συγκέντρωση στο Παύλου Μελά μίλησε ο Π. Αρβανιτίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και στους χώρους κατοικίας είναι ενιαία και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση του εργαζόμενου λαού. «Οι ίδιοι που ισοπεδώνουν τα τελευταία δικαιώματα της εργατικής τάξης είναι αυτοί που μας δηλητηριάζουν και τη ζωή μέσα από την καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων στην "ΤΙΤΑΝ", είναι οι ίδιοι που πουλάνε τους τελευταίους πνεύμονες των δυτικών συνοικιών», σημείωσε.

Κάλεσε το λαό να παλέψει και να απαιτήσει να παρθούν μέτρα ενάντια στη ρύπανση, να μην επιτραπεί η καύση αποβλήτων και σκουπιδιών στην «ΤΙΤΑΝ». Τα στρατόπεδα να γίνουν χώροι πρασίνου για να ανασάνουν οι γειτονιές. Να δημιουργηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας που θα μετατρέψει τα στρατόπεδα και τους άλλους ελεύθερους χώρους σε χώρους πρασίνου, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους και με ελεύθερη πρόσβαση στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ