Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ βρήκε η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή τη θέση των συμβούλων του Κόμματος ότι τα αστικά δικαστήρια δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις

Αδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, χαρακτήρισε ο Π. Ψωμιάδης την απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες, ανέφερε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεσή της. Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από πιέσεις, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια, με στόχο την πολιτική του δίωξη. Επίσης ανακοίνωσε ότι τη θέση του ανέλαβε από χθες ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης.

Στο μεταξύ, την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΚΚΕ βρήκε η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), με αφορμή τη θέση που είχαν εκφράσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για το ότι τέθηκε σε αργία ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Ζιώγας και Τιμοθέα Ρακιτζή, στις 14 Απρίλη 2011 και με αφορμή την απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, είχαν επισημάνει ανάμεσα σε άλλα:

«Θεωρούμε ως μόνο αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του και τον ίδιο προσωπικά, μόνο το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τα αστικά δικαστήρια, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις. Πάγια θέση μας είναι η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εκλογή των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων και την έμμεση εκλογή των Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είχε τη δυνατότητα να ελέγχει και να ανακαλεί, όταν χρειάζεται, τον έμμεσα εκλεγμένο Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό όταν 40% ή και λιγότερο του εκλογικού σώματος εκλέγει τα 3/5 των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες αναφέρει: «Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση του ΚΚΕ που θεώρησε "ως αρμόδιο να κρίνει την πολιτική του και τον ίδιο προσωπικά, μόνο το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο" και ότι "τα αστικά δικαστήρια, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι αρμόδια να κρίνουν πολιτικές αποφάσεις και δράσεις", λες και οι πράξεις που εμπεριέχουν ποινικές ευθύνες να αποτελούν πολιτική δράση».

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει για τη ΔΗΜΑΡ ότι «στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τη στήριξη και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από τη διοίκηση Ψωμιάδη. Μια πολιτική που το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο όχι μόνο δεν "ανέχτηκαν" και δεν υπέδειξαν "χαμηλά αντανακλαστικά", αλλά αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν καθημερινά τόσο το περιεχόμενό της όσο και τον τρόπο άσκησής της. Μια πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά τόσο απ' το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, μια πολιτική που μεγάλο μέρος της περνά και από την Τοπική Διοίκηση μέσω της αντιδραστικής - αντιλαϊκής αλλαγής της διοικητικής δομής ("Καλλικράτης") και που συμφωνεί μεταξύ άλλων και η Δημοκρατική Αριστερά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org