Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η απεργία σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΥΑΘ

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατεβαίνουν σε στάση εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στις υπόλοιπες περιοχές εξαρτάται από τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ).

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει. Στην Αθήνα, 11 π.μ., στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, 12 το μεσημέρι, μπροστά από τα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Εγνατία (Συντριβάνι).

Η στάση εργασίας στο Δημόσιο θα γίνει από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Επίσης στάσεις εργασίας - αντί για απεργία - θα γίνουν και στις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα. Συγκεκριμένα: μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ), έναρξη βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη βάρδιας. Μετρό, έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ. Τραμ, έναρξη βάρδιας έως 7 π.μ. και 11 μ.μ. έως λήξη βάρδιας. Τρόλεϊ, έναρξη βάρδιας έως 8 π.μ. και 10 μ.μ. έως λήξη βάρδιας.

Ακόμα, οι υπάλληλοι των Οργανισμών Λιμένων όπως και του ΟΛΠ την Πέμπτη θα κάνουν 24ωρη απεργία, ενώ οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ θα απεργήσουν και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, το ΠΑΜΕ αναφέρεται στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώνει την παράδοση των πρώην ΔΕΚΟ στα μονοπώλια και σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κόψουν «τον ομφάλιο λώρο με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που το μόνο που κάνει είναι να ανεμίζει το φλάμπουρο της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, δηλαδή τη διεύρυνση της κερδοφορίας τους με το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Εργαζόμενοι στο Δημόσιο, η επίθεση δεν έχει τέλος. Οι απολύσεις, η μείωση των μισθών, η αύξηση των ωρών δουλειάς, η γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η άρση της μονιμότητας, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού είναι αυτά που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Συστρατευτείτε με το ΠΑΜΕ, τη μόνη συνδικαλιστική συσπείρωση που μπορεί να αντιπροσωπεύσει και να εκφράσει τα γνήσια και πραγματικά συμφέροντά σου! Να ορθώσει φραγμό στο τσουνάμι των αποκρατικοποιήσεων, να ισχυροποιήσει ένα εργατικό λαϊκό ρεύμα που θα παρεμποδίσει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το σάρωμα των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων. Ολοι στην απεργία, όλοι στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ