Τετάρτη 8 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Αγωνιστικά για την υπογραφή ουσιαστικής ΣΣΕ

Σε αγωνιστικό πρόγραμμα για όλο το μήνα με αιχμή την υπογραφή ουσιαστικής ΣΣΕ, κατέληξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σε διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ με την παρουσία του Συνδικάτου της Αθήνας και επιχειρησιακών σωματείων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε και θα συζητηθεί σε όλα τα σωματεία του κλάδου:

  • 24ωρη απεργία τη μέρα που θα συζητιέται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
  • Κυλιόμενες αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μέχρι το τέλος του Ιούνη για την ΣΣΕ.
  • Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων του κλάδου και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για συζήτηση και έγκριση ψηφίσματος σχετικά με τη ΣΣΕ.

Στο ψήφισμα καταδικάζονται οι προκλήσεις και οι απειλές των φαρμακοβιομηχάνων ότι «δεν βγαίνουν, θα κλείσουν τα εργοστάσια και θα κάνουν απολύσεις». Οπως τονίζεται, «με κρίση ή χωρίς, ντόπιοι και ξένοι φαρμακοβιομήχανοι θησαυρίζουν», αφού «έχουν μετατρέψει το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι και να παρέχεται δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη, σε πανάκριβο εμπόρευμα». Κερδίζουν από την αύξηση της παραγωγικότητας, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα χαμηλά μεροκάματα και τις ελαστικές μορφές εργασίας. Θησαυρίζουν από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τους δίνουν ό,τι ζητήσουν, αφού έχουν στα χέρια τους την έρευνα, την παραγωγή και διακίνηση του φαρμάκου. Κερδίζουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και όλο το λαό. Καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να απαντήσουν με πόλεμο στον πόλεμο της εργοδοσίας για να σπάσει η αδιαλλαξία της και να υπογράψουν ικανοποιητική ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ