Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Πρωτοβουλία για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Το σχολείο που σχεδιάζεται πάνω στις κατευθύνσεις κυβέρνησης - ΕΕ και το σχολείο το λαϊκών αναγκών «αντιπαρατέθηκαν» στην εκδήλωση που έγινε προχτές στη Μεταμόρφωση με πρωτοβουλία μιας σειράς φορέων (Ενωση Γονέων, Συνδικάτο Οικοδόμων, ΠΑΣΕΒΕ, Σύλλογος Γυναικών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, τοπική Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μεταμόρφωσης και Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ). Είχε προηγηθεί βδομάδα δράσης για την Παιδεία, με περιοδείες εκπροσώπων των παραπάνω φορέων στα δημοτικά σχολεία και συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε το σχολείο της αμάθειας, των δεξιοτήτων και του ελαστικού προγράμματος, των ταξικών φραγμών στη γνώση και της παραγωγής του φτηνού ευέλικτου εργαζόμενου, της υποχρηματοδότησης και των χορηγών, της υποταγής στα μέτρα και στα σταθμά των επιχειρήσεων. Από την άλλη, το σχολείο της γνώσης και της ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας του μαθητή, του εκπαιδευτικού που επιτελεί το έργο του ελεύθερος, που ικανοποιεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες, το ενιαίο 12χρονο αποκλειστικά δημόσιο σχολείο που διεκδικούν στους δρόμους εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές.

Ομιλητές ήταν ο Β. Λυκούρας εκ μέρους των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και η Μ. Ζαμπούνη εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αποτέλεσε ένα σοβαρό βήμα προβληματισμού αλλά και συνάντησης των εργαζόμενων με εκπαιδευτικούς και γονείς για τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, μετά το τέλος της εκδήλωσης, πολλοί συμμετέχοντες βρέθηκαν στο πλευρό του σωματείου εργαζομένων της ΦΑΓΕ που έδινε από χτες τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας της ομοσπονδίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ