Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα και ευχές προς το λαό της Θεσσαλονίκης, για «ειρήνη, κοινωνική πρόοδο και δημιουργικούς αγώνες», απευθύνει η ΝΑΣΘ και ο νομαρχιακός σύμβουλος, Μιχάλης Σπυριδάκης.

Στο μήνυμα της ΝΑΣΘ προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζεται ότι η ανάπτυξη των αγώνων είναι επιβεβλημένη για το λαϊκό κίνημα, ιδιαίτερα σήμερα που η «νέα τάξη πραγμάτων και η παγκοσμιοποίηση επιβάλλουν την ανεργία, την εξαθλίωση, την πολιτιστική υποβάθμιση, την εγκληματικότητα, την εξάπλωση των ναρκωτικών.

Την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο δεν πρέπει να τα αφήσουμε στα χέρια αυτών, που αιματοκύλησαν και διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, που μετέτρεψαν τη Θεσσαλονίκη σε ορμητήριο των δυνάμεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στοχεύοντας στην ιμπεριαλιστική διείσδυση, για μεγαλύτερη εκμετάλλευση και μεγαλύτερα κέρδη των πολυεθνικών και της ολιγαρχίας.

Δεν πρέπει να την αφήσουμε στα χέρια αυτών που θεωρούν "κοινωνικούς εγκληματίες" την αγωνιζόμενη για δημόσια δωρεάν παιδεία μαθητική νεολαία».

Καταλήγοντας η ΝΑΣΘ ξεκαθαρίζει πως το κίνημα δεν κάμπτεται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με εισαγγελείς και Αστυνομία, και χαιρετίζει τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του χρόνου που φεύγει, τους οποίους χαρακτηρίζει ως αγωνιστική «παρακαταθήκη για τη νέα χρονιά», στην κατεύθυνση της δημιουργίας του λαϊκού μετώπου, ενάντια στο μέτωπο της αντίδρασης, της ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ