Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ»
Μεθοδεύει εκ περιτροπής εργασία

Εκ περιτροπής εργασία επιχειρεί να επιβάλλει η εργοδοσία της επιχείρησης κλωστοϋφαντουργίας «Επίλεκτος» που εδρεύει στα Φάρσαλα, στους 250 εργαζόμενους του εργοστασίου, για τους επόμενους τρεις μήνες. Μάλιστα, μέσα σε μία βδομάδα, τους κάλεσε δύο φορές, αξιώνοντας, με εκβιασμούς και απειλές να συναινέσουν για να εφαρμοστεί το αντεργατικό μέτρο. Τους κάλεσε, δηλαδή, για να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πόσο θα χάσουν.

Τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος Λάρισας, επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια αυτή εξελίσσεται καιρό τώρα, για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων». Καταγγέλλει, επίσης, ότι «συνεργός της εργοδοσίας είναι η πλειοψηφία του εκεί επιχειρησιακού σωματείου (ΔΑΚΕ), που και την προηγούμενη φορά το ίδιο το σωματείο ανέλαβε εργολαβικά να ετοιμάσει το έδαφος για να υπογραφούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις». Και προσθέτει: «Σήμερα ξαναπαίζει τον ίδιο βρώμικο ρόλο, υποδεικνύοντας στους εργαζόμενους να επιλέξουν το λιγότερο κακό και σε κάθε περίπτωση να χάσουν. Στην Γενική Συνέλευση που έγινε μες στο εργοστάσιο, με θέμα την εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα με την παρουσία του εργοδότη, η διοίκηση του εκεί επιχειρησιακού σωματείου (ΔΑΚΕ), τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους για να μην εκφράσουν την αντίθεσή τους, τους επέβαλλαν να ψηφίσουν φανερά - "δια βοής" και αρνήθηκαν αίτημα των εργαζομένων για μυστική ψηφοφορία.

Αυτές οι πλειοψηφίες είναι που αναδεικνύονται και στο Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, όπου κι εκεί παίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο σε βάρος της εργατικής τάξης της περιοχής». Καταλήγοντας στην ανακοίνωση επισημαίνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία συναίνεση στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Με μαζικές διαδικασίες, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό κλαδικό Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού και Δέρματος για να οργανώσουν τον αγώνα για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους».

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), σημειώνει: «Αποθρασυμένοι οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και τη συναίνεση των προθύμων που υπηρετούν την ίδια στρατηγική, ζητούν ακόμα περισσότερη ελευθερία για να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ