Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Καταδικάστηκαν δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Συμμετείχαν στην περιφρούρηση της πανεργατικής απεργίας στις 15 Μάρτη 2006 στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας και καταδικάστηκαν σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή για παρακώλυση συγκοινωνιών!

Σε έξι μήνες φυλάκιση, με αναστολή, καταδικάστηκαν χτες δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της πανεργατικής απεργίας στις 15 Μάρτη 2006 στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας. Πρόκειται για τους Τ. Καφρίτσα, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τον Δ. Τζιμούλη, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία - υπέρ ψήφισαν η πρόεδρος κ. Λυρίτση, το μέλος κ. Οικονόμου και κατά το μέλος κ. Χήνος - ενώ η εισαγγελέας της έδρας κ. Καλαϊτζή πρότεινε τη μετατροπή του «αδικήματος» από πλημμέλημα σε πταίσμα και την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Οι δύο συνδικαλιστές άσκησαν έφεση.

Την επιχείρηση ποινικοποίησης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), επισημαίνοντας ότι «αυτή η καταδικαστική απόφαση έχει προφανή στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τον περιορισμό των αγώνων τους ενάντια στην ένταση της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου».

Και τονίζει: «Τα στελέχη του ΕΚΝΛ και του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να καμφθούν από δικαστικές καταδίκες και άλλες διώξεις. Θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη μαχητικότητα την προσπάθειά τους να οργανώσουν την εργατική τάξη σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, να οργανώσουν την πάλη της και την κοινή δράση με τους φτωχούς αγρότες και ΕΒΕ, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου και παράλληλα για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και οικονομίας προς όφελος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ