Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αρχή με «ασκήσεις» νοθείας

Εντονη αντίδραση της ΔΕΣΚ ενάντια στη νομιμοποίηση παράνομων αντιπροσώπων από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γ. Τούσσας, καταγγέλλει από το βήμα του συνεδρίου την πρακτική νοθείας των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ
Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γ. Τούσσας, καταγγέλλει από το βήμα του συνεδρίου την πρακτική νοθείας των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ
Η επιχείρηση νοθείας και αλλοίωσης της θέλησης των εργαζομένων, από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, προκειμένου να διατηρήσουν τους ίδιους συσχετισμούς και να παραμείνει το ΕΚΠ όπλο στα χέρια κυβέρνησης, εφοπλιστών, βιομηχάνων, για την επιβολή της αντεργατικής τους πολιτικής, υλοποιήθηκε και χτες, πρώτη μέρα έναρξης του 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του ΕΚΠ!

Οι τρεις παρατάξειςνομιμοποίησαν, παράνομα, τους αντιπροσώπους επτά ναυτεργατικών σωματείων, που εφαρμόζουν καλπονοθευτικό σύστημα στις εκλογές τους, καθώς και αντιπροσώπους έξι ακόμα σωματείων! Ο γραμματέας του ΕΚΠ και στέλεχος της ΔΕΣΚ, Μ. Νουφαρίτσης, λίγο πριν τη συγκρότηση του σώματος, αποκάλυψε με στοιχεία την παράνομη συμμετοχή αυτών καθώς και της Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (παραβίαση κάλπης) και των σωματείων: Ναυτιλιακών υπαλλήλων, ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού, ΑΓΕΤ Ηρακλής και Φορτοεκφορτωτών «Ο Αγιος Διονύσης».

Οι αντιπρόσωποι της ΔΕΣΚ κατέθεσαν πρόταση για τη μη συμμετοχή αυτών των αντιπροσώπων - χωρίς οι ίδιοι οι παράνομοι αντιπρόσωποι να ψηφίσουν για το αν θα μείνουν ή θα φύγουν - πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από τις τρεις παρατάξεις. Ετσι, οι αντιπρόσωποι της ΔΕΣΚ μαζί με άλλους αντιπροσώπους αποχώρησαν, για να μη νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, και κάλεσαν τους αντιπροσώπους να καταψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης.

Τη νόθευση της θέλησης των αντιπροσώπων νομιμοποίησε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος! Με έναν άκρως υποκριτικό και αποπροσανατολιστικό λόγο αναφέρθηκε στο ζήτημα της «ενοικίασης» των εργαζομένων, λέγοντας ότι «ξεχείλισε το ποτήρι», ενώ έχει καταθέσει πρόταση θεσμοθέτησής της! Για ακόμα μια φορά έριξε «μπόλικη λάσπη» στην ΕΣΑΚ.

Τον απολογισμό, χωρίς όμως να περιέχει δράση, της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΠ παρουσίασε ο Γ. Μίχας. Πρόκειται για έναν απολογισμό, στον οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια το ΕΚΠ όχι μόνο δεν αντιπαρατέθηκε στη γενικευμένη αυτή επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου, αλλά, αντίθετα, συμμετείχε, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ενεργά για να περάσουν οι σαρωτικές αντεργατικές αλλαγές σε βάρος της εργατικής τάξης.

Στο πνεύμα του απολογισμού της συναίνεσης και του συμβιβασμού ήταν και η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΣΚΕ, που έγινε από τον Δ. Ιατρόπουλο.

Τις θέσεις και προτάσεις της ΔΕΣΚ παρουσίασε στο συνέδριο ο Γ. Τούσσας, ο οποίος, ξεκινώντας την ομιλία του, τόνισε ότι το ζήτημα του εκδημοκρατισμού δεν μπορεί να αφορά κάποιους εργαζόμενους αλλά το σύνολό τους. Υπογράμμισε ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνθήκες έντασης της επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, των βιομηχάνων και εφοπλιστών, με τη στήριξη των ΝΔ και ΣΥΝ, ενάντια στην εργατική τάξη. Αξιοι «βοηθοί» για το πέρασμα αυτής της πολιτικής είναι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ.

Μετά τις σαρωτικές αλλαγές, όπως τόνισε, στις εργασιακές σχέσεις έρχονται και άλλες στην κοινωνική ασφάλιση. Η συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης, με τη σύμφωνη γνώμη και της πλειοψηφίας του ΕΚΠ, έδωσε το «οκέι» για την άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Απαιτείται - υπογράμμισε - η ενίσχυση των συνεπών ταξικών δυνάμεων. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται, ξεδιπλώνονται σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης ταξικών αγώνων των εργαζομένων με στόχο ριζικές αλλαγές για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της εργατικής τάξης. Η ενίσχυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, η σύνδεσή του με τους εργαζόμενους, η ανάπτυξη των συμμαχιών της εργατικής τάξης και η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου, με άξονες, το επόμενο διάστημα, τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, της ΕΓΣΣΕ και των ιδιωτικοποιήσεων, θα ανοίξουν το δρόμο για πάλη ενάντια σ' αυτή την πολιτική».

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές. Από το ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Β. Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, δήμαρχοι του Πειραιά καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι νόθοι θα αποφασίσουν για τη «νομιμότητά» τους!(2008-11-14 00:00:00.0)
Στήνουν συνέδριο νοθείας και συμβιβασμού(2008-11-12 00:00:00.0)
Απολογισμός φιλεργοδοτικής ...αδράνειας(2006-03-31 00:00:00.0)
Αλισβερίσια για την αλλοίωση των συσχετισμών(2005-11-11 00:00:00.0)
Σ' άλλον κόσμο η πλειοψηφία(2002-04-02 00:00:00.0)
Συνέδριο συναινετικής νοθείας(2000-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ