Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Καταδικάζουν τις εγκληματικές ενέργειες

Μετανάστες εργάτες - μέλη της Πρωτοβουλίας Επιτροπής Μεταναστών, που συγκροτήθηκε την περασμένη Κυριακή σε πλατιά σύσκεψη που οργάνωσαν ταξικά συνδικάτα της Αθήνας κατήγγειλαν χτες από το βήμα της συνέντευξης Τύπου τη δολοφονία του 44χρονου στην Αχαρνών και τη δολοφονία του 20χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά και κάθε έγκλημα που συντελείται στο κέντρο της Αθήνας από όπου και αν προέρχεται. Κάλεσαν όλους τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα σε μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων, στην ενίσχυση του ενιαίου αγώνα με τους Ελληνες εργάτες ενάντια σε όλα τα φαινόμενα εγκληματικότητας.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Επιτροπής Μεταναστών έχει ως εξής:

«Εμείς οι μετανάστες που ζούμε και εργαζόμαστε στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή, που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα που βιώνουν οι Ελληνες εργάτες από την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση της ζωής των οικογενειών μας θέλουμε να καταδικάσουμε:

  • Τις εγκληματικές ενέργειες συμμοριών και κυκλωμάτων, καθώς και τη δράση των φασιστών που ξυλοκοπούν αθώους συμπατριώτες και μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας τρομοκρατώντας τις οικογένειές μας.
  • Καταδικάζουμε κάθε έγκλημα από όπου και αν προέρχεται. Η δολοφονία του 44χρονου στην Αχαρνών και η δολοφονία μετά του 20χρονου Μπαγκλαντέζου είναι αποτέλεσμα που οφείλεται στην κοινωνία που ζούμε και δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις για να χωρίσουν εμάς τους εργάτες, ώστε πιο εύκολα να υλοποιηθούν τα αντεργατικά σχέδια.

Καλούμε όλους τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα να παλέψουμε μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους, με τα συνδικάτα, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα εγκληματικότητας, να σταματήσει η βία που εξαπολύουν ακροδεξιές οργανώσεις σε μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενους, για να βρουν λύση τα προβλήματά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ