Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η συγκέντρωση της ΕΣΑΕΑ

Θα γίνει στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, ώρα 10 πμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ). Αιτία είναι η παραμονή για τρία ολόκληρα χρόνια στα χαρτιά των μέτρων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις 27-1-1998, μετά από τη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με τους εκπροσώπους της ΕΣΑΕΑ και τους αρμόδιους υπουργούς. Τότε ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ΑμΕΑ και ένα από αυτά ήταν «η αναμόρφωση του όλου συστήματος επιδοματικής πολιτικής με τη συνολική θεσμική αλλαγή του συγκεκριμένου πλαισίου, προς άρση των υφισταμένων ανισοτήτων».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει σε όλους τους ανάπηρους και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες(ΕΣΚ ΑμΕΑ).

Η συμμετοχή της ΕΣΚ ΑμΕΑ στην κινητοποίηση της ΕΣΑΕΑ δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση στήριξη ή ένδειξη εμπιστοσύνης στην ηγεσία της ΕΣΑΕΑ, διευκρίνισε στο «Ρ» ο Χάρης Χουρδάκης.

«Η ΕΣΚ ΑμΕΑ, τόνισε ο Χ. Χουρδάκης, καλεί τους αναπήρους να διεκδικήσουν αγωνιστικά ουσιαστική αύξηση των κοινωνικών δαπανών, δημόσιο σύστημα πρόνοιας, υγείας και ειδικής αγωγής, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς και να βρεθεί δημόσιο ειδικό σχολείο και ειδική τάξη για τα 180 χιλιάδες παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο επειδή δεν υπάρχει ειδικό σχολείο για να πάνε».

Απαιτούμαι, πρόσθεσε, τη μετατροπή του επιδόματος σε κοινωνική σύνταξη στην κατεύθυνση τού να καλύπτει τις πρόσθετες ανάγκες από την αναπηρία και τη χρόνια πάθηση. Κοινωνική σύνταξη που δε θα είναι μικρότερη των 20 μεροκάματων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους άνεργους και τους ανίκανους για εργασία και τα 10 μεροκάματα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κοινωνική σύνταξη που θα προσαυξάνεται για τις βαρύτερες αναπηρίες, όπως τετραπληγία, αυτισμό, νοητική στέρηση, πολλαπλές αναπηρίες και που πρέπει να επεκταθεί και στις κατηγορίες εκείνες που δεν παίρνουν κανένα επίδομα μέχρι τώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ