Τετάρτη 27 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν μεγαλύτερη στήριξη του κεφαλαίου

Πλάτες στην κυβέρνηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προεξοφλεί η ανακοίνωση του ελλείμματος του 2010 βιάστηκαν να βάλουν οι εμποροβιομήχανοι.

Με χτεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένο μείγμα πολιτικής», αξιώνει την παραπέρα ενίσχυση του κεφαλαίου, ζητώντας μείωση των φόρων με το προκλητικό επιχείρημα ...«να μπορούν να καταβληθούν».

Ακόμη, απαιτεί αύξηση των δημόσιων επενδύσεων στο σκέλος που σχετίζεται με τη στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων.

Οι εμποροβιομήχανοι αξιώνουν ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τομείς που οι ίδιοι οι επιχειρηματίες κρίνουν ως επικερδείς όπως τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την ενέργεια, τη γεωργία, τις υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Οσον αφορά στις δημόσιες δαπάνες, με πρόσχημα τη δραστική τους μείωση, αξιώνουν εμμέσως πλην σαφώς μειώσεις μισθών όχι με οριζόντιες περικοπές και με καθιέρωση χαμηλών αμοιβών των στελεχών, αλλά «με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να αποδώσει τα μέγιστα», δείχνοντας ουσιαστικά σύνδεση των μισθών με τη λεγόμενη παραγωγικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ