Τετάρτη 20 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η υποκρισία

«Η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με φαινόμενα τα οποία δεν είχε ποτέ φαντασθεί στο παρελθόν (...) Μισθωτοί και συνταξιούχοι που με δυσκολία εξυπηρετούν βασικές ανάγκες τους. Τα νέα ζευγάρια, νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες που δέχονται καίριο πλήγμα στο ξεκίνημα της ζωής τους και της καριέρας τους. Είναι οι άνεργοι οι οποίοι βουλιάζουν στην απελπισία. Η πρωταρχική ευθύνη της κυβέρνησης είναι φυσικά να σωθεί η χώρα. Να βελτιωθούν τα οικονομικά μεγέθη, να βγουν οι αριθμοί. Αυτό που πρέπει όμως όλοι να συνειδητοποιήσουν είναι ότι καμιά χώρα δεν επιβίωσε απλώς και μόνο με καλές στατιστικές. Γιατί τελικά υπάρχουν και οι άνθρωποι... Και γι' αυτούς πρέπει να δώσει τελικά τη μάχη η κυβέρνηση» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Το μαγείρεμα

«Η λεγόμενη πολιτική ατζέντα, όπως διαμορφώνεται από τα κόμματα, δεν αφορά τους πολίτες, οι οποίοι (...) ενδιαφέρονται για άλλα και η οπτική τους είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν των κομματικών ηγεσιών (...) Ολα τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο εκλογικό σώμα το οποίο δεν γνωρίζουμε και το οποίο ούτε οι δημοσκοπήσεις κατάφεραν ως τώρα να προσεγγίσουν (...) Αυτό το νέο εκλογικό σώμα είναι θυμωμένο, δυσαρεστημένο και εν πολλοίς απογοητευμένο, αλλά δείχνει να μη θέλει να χάσει το ευρώ, ούτε επιθυμεί διακαώς τις εκλογές (...) Μένει απροσδιόριστος ο κοινός στόχος, αυτός που ενοποιεί την κοινωνία και ενσωματώνει τα πολλά και αντικρουόμενα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων σε αυτό που ονομάζουμε "κοινό καλό" (...) Από τη διερεύνηση και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα προκύψει και η εξέλιξη των κομμάτων. Τα κόμματα οφείλουν να εξελιχθούν. Αν δεν το κάνουν, αργά ή γρήγορα θα υποκατασταθούν από άλλες δυνάμεις και άλλα σχήματα που θα προσεγγίσουν το νέο εκλογικό σώμα και θα κατανοήσουν τη συντελούμενη κοινωνική εξέλιξη και μεταβολή» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).

Το θαύμα

«Ο πολιτικός σχολιαστής της ραδιοφωνίας της "Ντόιτσε Βέλε" Κρίστοφ Χάσελμπαχ το διατυπώνει έτσι: "Είναι ένα θαύμα που ο ελληνικός λαός, ο πορτογαλικός λαός, ο ιρλανδικός λαός και ο ισπανικός λαός έχουν παραμείνει βουβοί τόσον καιρό". Ομως από όλα τα θαύματα, ποτέ κανένα δεν άντεξε στον χρόνο» (το σχόλιο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ