Σάββατο 23 Απρίλη 2011 - Κυριακή 24 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΗΓΗΜΑ
Βιογραφικό Του Γιάννη ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1942 και διαμένει στο Πέραμα από το 1953. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, που δεν ολοκλήρωσε για πολιτικούς λόγους, διωκόμενος από τη Χούντα των συνταγματαρχών το 1967. Κατέφυγε στο Παρίσι όπου εντάχθηκε στο ΠΑΜ και στο ΚΚΕ, στις τάξεις του οποίου αγωνίζεται έως σήμερα.

Στο Παρίσι σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στα Πανεπιστήμια της Σορβόνης (PARIS IV - PARIS Ι), απ' όπου απέκτησε δύο πτυχία (1973), ένα Master (1974) και το Doctorat του (1977), με θέμα διατριβής του «Τα ελληνικά επιτύμβια ανάγλυφα του Μουσείου του Λούβρου».

Δίδαξε Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης από το 1979 έως το 1986. Καθηγητής των Σχολών Ξεναγών του EOT, δίδαξε Αρχαία Ιστορία, Κλασική Αρχαιολογία, Μυθολογία και Τουριστική Γεωγραφία, στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Ρόδο και στη Μυτιλήνη, από το 1980 έως το 2002.

Εχει γράψει πολλά επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και γαλλικά περιοδικά καθώς και «Σημειώσεις Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικής Αρχαιολογίας» στις Σχολές Ξεναγών. Ποιήματα και χρονογραφήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες του Πειραιά, της διασποράς, του Ρεθύμνου και του Περάματος. Είναι διευθυντής του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Περάματος και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ποιητικά έργα του: «Τα Υλικά της Μνήμης», «Το Διάφανο Αμμα», «33 Γκρίζα Σονέτα», «Παλιές Αυλές», «Ελεγείες και μπαλάντες από το Πέραμα». Μελέτες: «Πέραμα - Μικρή συμβολή στην ιστορία του», «Συνάντηση - Οι Λογοτέχνες του Περάματος», «Λεύκωμα Δήμου Περάματος». Μυθιστόρημα: «Το δόκανο» (εκδ. «Σύγχρονη Εποχή»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ