Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Παρουσίασε τα προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων

Κινητοποίηση διοργάνωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ

Μια ακόμα φιέστα της κυβέρνησης στήθηκε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης για την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων για τους ανέργους που στόχο έχει την ανακύκλωση και εκμετάλλευσή τους. Πρόκειται για τα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας και τα Τοπικά Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), που παρουσίασε για την Κρήτη η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας, των δήμων και με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στο πρώτο όπως σημείωσε στόχος είναι να απασχοληθούν από τους επόμενους μήνες 3.000 άνεργοι με 9,2 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου, ενώ για το δεύτερο συνολικά θα διατεθούν για την Κρήτη 7 εκατ. ευρώ και αφορά την ένταξη για τα επόμενα δύο χρόνια 7 έως 8 χιλιάδων ανέργων, όπως ανέφερε. Οπως επανέλαβε και η υπουργός επί της ουσίας πρόκειται για πεντάμηνες συμβάσεις για το πρώτο πρόγραμμα με 625 ευρώ το μήνα και την κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών, ενώ τα ΤΟΠΣΑ θα είναι 8μηνα και η υλοποίησή τους θα διαρκέσει συνολικά δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την υπουργό το πρώτο πρόγραμμα αφορά μικρά κατασκευαστικά έργα, καθαρισμό των ακτών και πάρκων, δεντροφυτεύσεις. Εργα κοινωνικού σκοπού κοινωφελών υπηρεσιών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και έργα που έχουν να κάνουν με πολιτιστικές δράσεις. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά δράσεις κατάρτισης επαγγελματικής εξειδίκευσης, άσκησης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υποδοχή με κινητοποίηση

Νωρίτερα το πρωί, αγωνιστική υποδοχή επιφύλαξε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στην υπουργό Εργασίας, έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου όπου θα πραγματοποιούνταν η σύσκεψη με τους φορείς. Οι εργαζόμενοι έκαναν σαφές στην υπουργό ότι δεν πρόκειται όχι μόνο να συναινέσουν στα σχέδια της κυβέρνησης αλλά θα συνεχίσουν να τα αντιπαλεύουν μέχρι την ανατροπή αυτών και της εξουσίας τους.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ τονίζει ότι οι άνεργοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την θυσία των δικαιωμάτων τους για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. «Καμιά εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στηρίζει αυτά τα προγράμματα ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΗ που μέσα από το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο τα ψήφισε αλλά και τα προωθεί».

Ο δρόμος για τους ανέργους, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι η οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την προστασία τους με την διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που τους κάνει τη ζωή μαρτύριο. Να μπουν αποφασιστικά στη μάχη μαζί τα συνδικάτα τους για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ