Σάββατο 2 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βήμα έντασης της καταστολής

Την ενίσχυση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους σε βάρος του λαϊκού κινήματος προωθεί η κυβέρνηση με τα σχέδια για κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, τις κοινές τεχνικές βάσεις μεταξύ των δυο σωμάτων, με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» των προμηθειών τους, μέσω της χρήσης «κοινών μέσων». Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, στους οποίους, πέρα από τα Σώματα Ασφαλείας, εντάσσει πιο ενεργά πλέον και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Κάνει δηλαδή ένα βήμα παραπάνω στην εδώ και καιρό προωθούμενη ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και την αξιοποίηση του Στρατού στην καταστολή του λαϊκού κινήματος και του «εσωτερικού εχθρού».

Καθόλου τυχαία, πρόσφατα στο Κιλκίς διοργανώθηκε άσκηση καταστολής πλήθους, με την επωνυμία «Καλλίμαχος», από ελληνικό στρατιωτικό σώμα. Ανάλογες ασκήσεις, σύμφωνα με παραδοχή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, είχαν διοργανωθεί και παλιότερα, το 2004, το 2007 και το 2008. Επιπλέον, η ΝΔ με το νόμο 6501/7/7 συμπλήρωσε το νομικό πλαίσιο για τη στρατιωτικοποίηση της Αστυνομίας, προβλέποντας ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καταρτισμένο από το ίδιο το ΓΕΣ, για δόκιμους της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Σχολής Αστυφυλάκων.

Ο πόλεμος που εξαπολύει η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι αστικές κυβερνήσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, δεν έχει μόνο τη μορφή της αντιλαϊκής επέλασης και κατάργησης των εργατικών και άλλων δικαιωμάτων. Εχει και τη μορφή της αύξησης της καταστολής, της αστυνομοκρατίας, της επιβολής του «νόμου και της τάξης» των αστών και των συμφερόντων τους που θέλουν το λαό υποταγμένο. Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, με την επιθετικότητα του κεφαλαίου να μεγαλώνει, το αστικό κράτος παίρνει τα μέτρα του για να θωρακίσει την εξουσία και την κυριαρχία των μονοπωλίων, καθώς αναγνωρίζει ότι η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται, οδηγεί στο μεγάλωμα της λαϊκής αγανάκτησης και διαμορφώνει προϋποθέσεις για απότομη άνοδο του λαϊκού κινήματος, που μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις και την επίδραση της στρατηγικής του ΚΚΕ, να φτάσει μέχρι στην αμφισβήτηση της εξουσίας της πλουτοκρατίας.

Στόχος της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της είναι να διασφαλίσουν την εξουσία των μονοπωλίων «διά πυρός και σιδήρου». Προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν προληπτικά και κατασταλτικά τη λαϊκή οργανωμένη πάλη. Γι' αυτό και βαφτίζουν «ανομία» ενέργειες και δραστηριότητες του λαϊκού κινήματος, γι' αυτό και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ, γι' αυτό και συκοφαντούν το σοσιαλισμό. Γιατί θέλουν να ανακόψουν την ορμητική ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την αφύπνιση των λαϊκών συνειδήσεων και τη μαζική συμπόρευση με το ΚΚΕ, την οργάνωση των εργαζομένων στην πάλη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσει με την οργάνωση και την περιφρούρηση της πάλης του τα σχέδια ενίσχυσης της καταστολής σε βάρος του εργατικού κινήματος. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος, είναι η καλύτερη εγγύηση ότι τα σχέδια της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της θα πέσουν στο κενό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ