Τετάρτη 30 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απεργούν για το δικαίωμά τους στη δουλειά

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, σήμερα, Τετάρτη, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα Βενιζέλου. Οι έκτακτοι του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι και την ίδια ώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με... διώξεις.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτακτου Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ και με αφορμή τη μείωση της χρηματοδότησης του ΤΕΙ για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό από το υπουργείο (κατά 30%) έχουν ξεκινήσει περικοπές, οι οποίες πια ανοιχτά θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σύμφωνα με το Σύλλογο η διοίκηση προσπαθεί να φιμώσει φωνές που αρνούνται τις μειώσεις. Επιχειρείται η «τιμωρία» συνδικαλιστών που πρωτοστάτησαν στον αγώνα των εκτάκτων, όπως του γραμματέα του Συλλόγου, του οποίου αρχικά μείωσαν το ωράριο από 15 σε 4 ώρες και τώρα τις μηδένισαν(!) ή άλλων που μετά από 22 χρόνια εργασίας τώρα τους λένε ότι δεν κάνουν καλό μάθημα. Συνέβη ακόμα και την ώρα του μαθήματος να ανακοινωθεί σε έκτακτο εκπαιδευτικό η διακοπή της συνεργασίας του με το ίδρυμα...

Κόντρα σε αυτή την επιχείρηση στέκονται οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συσπειρωμένοι στο Σύλλογό τους και συνεχίζοντας την προσπάθεια συντονισμού του αγώνα, για να καταργηθεί ο θεσμός των συμβασιούχων διδασκόντων και όλες οι ανάγκες των ΤΕΙ σε διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό να καλύπτονται με προκηρύξεις θέσεων μελών ΕΠ.

Αμεσα διεκδικούν: Καταβολή των δεδουλευμένων. Να σταματήσει η περικοπή των πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες. Να χορηγηθούν τώρα όλες οι πιστώσεις που χρειάζονται τα ιδρύματα για να λειτουργήσουν. Να υπογραφούν αμέσως όλες οι συμβάσεις των διδασκόντων στα ΤΕΙ. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων. Αρση της λειτουργίας των ΤΕΙ αφού καταλύονται Προγράμματα Σπουδών, αλλάζει η φυσιογνωμία των σπουδών και των πτυχίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ