Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία σε βάρος του

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ με αφορμή τα συνεχή πακέτα δισεκατομμυρίων που προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα συνεχή πακέτα δισεκατομμυρίων που προσφέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες, με πρόσχημα την κάλυψή τους με επιπλέον κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία τους. Το ΠΑΣΟΚ που πριν από ενάμιση χρόνο είχε καταγγείλει, και σωστά, την απόφαση της ΝΔ να προσφέρει ρευστό 28 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, έχει χάσει πλέον το λογαριασμό, αφού από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση έχει παραχωρήσει τουλάχιστον τρία ακόμα πακέτα δεκάδων δισεκατομμυρίων. Αποδεικνύεται έτσι η υποκρισία, ο καιροσκοπισμός των επιχειρημάτων και ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται κάθε φορά από το συγκεκριμένο κόμμα.

Ηδη με προχτεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, μαζί με την κατάληξη των επιλογών για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας που εξακολουθεί να κατέχει το Δημόσιο, αποφασίστηκε να δοθεί και νέα ένεση ρευστότητας των τραπεζών, ύψους 30 δισ. ευρώ αυτή τη φορά. Πρόκειται για κονδύλια που η κυβέρνηση αρπάζει από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μόνο και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των τραπεζών.

Μέχρι σήμερα, τα κόμματα του κεφαλαίου έχουν μοιράσει 3 κρατικά πακέτα στις τράπεζες (1 από την κυβέρνηση ΝΔ και άλλα 2 από αυτή του ΠΑΣΟΚ) ύψους 68 δισ. ευρώ, ποσά που μαζί με το 4ο στη σειρά φτάνουν στα 98 δισ. ευρώ και αποτελούν το 43% του παραγόμενου ΑΕΠ! Σε ακόμη 95 δισ. ευρώ διαμορφώνονται σήμερα τα σχεδόν τζάμπα κεφάλαια που έχουν αντλήσει οι τράπεζες από το μηχανισμό της ΕΚΤ. Για αβάντα στη γωνία έχουν ετοιμάσει για τους τραπεζίτες και τα 10 δισ. ευρώ των μηχανισμών στήριξης (ΕΕ - ΔΝΤ) από το συνολικό πακέτο με τα δάνεια των 110 δισ. ευρώ που πηγαίνουν απευθείας για την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ

Για τα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:

«Οσα λένε οι υπουργοί για την κρατική χρηματοδότηση των τραπεζών τη στιγμή που αυξάνουν τον κρατικό πακτωλό προς αυτές, έχουν μηδαμινή αξία. Η ουσία είναι ότι μόνο οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διασυνδέονται μαζί τους έχουν πάρει δυο ολόκληρους κρατικούς προϋπολογισμούς από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για να προστατευτεί η κερδοφορία τους από την κρίση, όταν οι άνεργοι και οι λαϊκές οικογένειες υποφέρουν από τα βάρβαρα μέτρα τους.

Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει το λαό είναι το πώς θα σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που δέχεται και όχι πώς μοιράζονται μεταξύ τους τη λεία οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία ανοχή στην πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, καμία θυσία για τα κέρδη, το χρέος και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θηλιά 116 δισ. ευρώ στα λαϊκά νοικοκυριά(2011-08-05 00:00:00.0)
Ενέκρινε το νέο κρατικό πακέτο στις τράπεζες(2011-03-24 00:00:00.0)
Πακτωλός 200 δισ. ευρώ στις τράπεζες !(2010-08-18 00:00:00.0)
Στα 78 δισ. οι ενισχύσεις που δόθηκαν στις τράπεζες(2010-08-07 00:00:00.0)
«Διάσωση» τραπεζών και καπιταλισμού(2010-07-18 00:00:00.0)
Στα παζάρια κυβέρνηση - επιχειρηματίες(2009-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ