Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργίες σε ALTER και «Πήγασο»

Ποινές φυλάκισης στους εκδότες της «Sportime» και «Αθλητική Ηχώ», μηνύσεις κατά εργαζομένων από τον εκδότη των «Αιολικών Νέων» Μυτιλήνης

Παράνομη έκρινε τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από σχετικό αίτημα της εργοδοσίας, την 7ήμερη απεργιακή κινητοποίηση που είχε κηρύξει το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ για τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη.

Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου ανέστειλε την εφταήμερη απεργιακή κινητοποίηση και κήρυξε εκ νέου στάσεις εργασίας από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή από τις 18.00 ές τις 21.30. Παράλληλα, οι τεχνικοί του σταθμού θα προχωρήσουν από την Κυριακή 27 Μάρτη ως τα τέλη του μήνα σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει για τους δημοσιογράφους του καναλιού 48ωρη απεργία από σήμερα στις 6 το πρωί. Από χτες 48ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ.

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Τετάρτη από τις 6 το πρωί για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία» και «Goal News» του Ομίλου «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», προχώρησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η απεργία αποφασίστηκε ζητώντας την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτών, την άμεση καταβολή των διαφορών που προκύπτουν από την ένταξη των συναδέλφων στα κλιμάκια, όπως αυτά ορίζονται από τη ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας κατά την Κυριακή.

Φυλάκιση και ...μηνύσεις

Μετά το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» που έβαλε τον περασμένο Φλεβάρη ο εκδότης της εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», αφήνοντας στο δρόμο 20 εργαζόμενους, ενώ συγχρόνως αρνείται να τους καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, τώρα μετά από 13 μήνες προχώρησε στη ...δίωξη των απολυμένων πρώην εργαζομένων. Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των εργαζομένων, επειδή εκδόθηκε και κυκλοφόρησε στη Λέσβο ενημερωτικό έντυπο σε υπεράσπιση του αιτήματος για επαναλειτουργία της εφημερίδας και επάνοδο στις θέσεις εργασίας τους.

Παράλληλα, δίωξη έχει ασκηθεί σε όλα τα μέλη του τέως ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), επειδή κατά τη θητεία τους εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στους απολυμένους συναδέλφους τους, όταν ο εργοδότης έπαυσε τη λειτουργία της εφημερίδας.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΤΕΡ με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους ενώ σε ό,τι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν τόσο για το ενημερωτικό έντυπο όσο και για την ανακοίνωση του ΣΕΜΜΕΛ αναφέρουν ότι είναι «προσχηματική, και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από την υποχρέωση του εργοδότη να αποζημιώσει τους εργαζομένους που απέλυσε, πράγμα που δεν έχει πράξει ως τώρα - 13 μήνες μετά».

Την ίδια στιγμή, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των εφημερίδων «SPORTIME» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» (των οποίων έχει ανασταλεί η έκδοση) ο εκδότης των εφημερίδων Κ. Κυριακόπουλος καταδικάστηκε με φυλάκιση δώδεκα συνολικά μηνών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ και σε έξι μήνες και είκοσι χιλιάδες ευρώ ο συνεκδότης της εφημερίδας «SPORTIME», Ηλίας Μπούνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ