Σάββατο 13 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ
Ζουν με το φόβο και τον τρόμο των επιπτώσεων

Με το φόβο και τον τρόμο των επιπτώσεων που μπορεί να υπάρχουν στην υγεία των ίδιων, αλλά και των παιδιών τους ζουν εκατοντάδες κάτοικοι που διαμένουν κοντά σε πεδία βολών του στρατού και πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια ασκήσεων χρησιμοποιήθηκα βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Μετά τις πληροφορίες για το πεδίο βολής Λιτοχώρου στην Πιερία, και την Κρανιά Ελασσόνας στη Λάρισα, άλλες δύο περιοχές, οι Σέρρες και η Χαλκιδική, προστίθενται στον κατάλογο των ύποπτων περιοχών.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι που ζουν κοντά στο πεδίο βολής Σφελινού στην περιοχή Ζίχνης Σερρών, μετά τις πληροφορίες πως ουρανιούχα βλήματα χρησιμοποιούνται στη διεξαγωγή της διακλαδικής άσκησης «Φίλιππος» που γίνεται κάθε χρόνο στον τόπο τους. Οι κάτοικοι ζητούν επείγουσα επιστημονική έρευνα για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νομό και την απομάκρυνση των εδαφικών στρωμάτων που ενδεχομένως έχουν προσβληθεί από ραδιενεργά προϊόντα.

Αλλά και στη Χαλκιδική οι κάτοικοι αγωνιούν μετά τις αποκαλύψεις πως βολές με τέτοια βλήματα φέρεται να έγιναν στη διάρκεια ασκήσεων στο Πεδίο βολής Ποτίδαιας στον Αγιο Μάμα. Οι κατοικίες του Αγίου Μάμαντα απέχουν από το πεδίο βολής 2-3 χιλιόμετρα. Οι πολίτες χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της κυβέρνησης και των επιτελών του ΝΑΤΟ έγκλημα κατά της περιοχής. Δηλώνουν πως φοβούνται για το τι πρόκειται να συμβεί εξαιτίας του ότι ζουν, αναπνέουν και κινούνται στο χώρο αυτό και εκφράζουν την οργή τους για το ενδεχόμενο έγκλημα που συντελέστηκε εν καιρό ειρήνης σε βάρος των παιδιών τους και των ίδιων. Μάλιστα, σ' αυτό το γεγονός αποδίδουν και την έλλειψη ψαριών που παρατηρείται στον Κόλπο τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ