Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Προκλητική στάση συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ

Καταγγελία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για επίθεση απέναντι σε νέους εργαζόμενους στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Προκλητική μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τη στάση των εργοδοτικών συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, όταν κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, απευθυνόμενοι σε νέους εργαζόμενους - σπουδαστές που συμμετείχαν στη διαδικασία, τους αποκάλεσαν «χαραμοφάηδες», καθώς επίσης ότι «μας παίρνετε τις δουλειές, γιατί επιλέγετε να δουλεύετε ανασφάλιστοι», «ότι δεν πρέπει να πατάτε το πόδι σας εδώ» και πολλά ακόμα αμίμητα.

Το ξέσπασμα των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ έχει να κάνει κατ' αρχάς με την ανησυχία τους από την αυξητική τάση των ταξικών δυνάμεων στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τη συσπείρωση νέων εργαζομένων και σπουδαστών που αποτελούν και το πιο στυγνά εκμεταλλευόμενο κομμάτι εργαζομένων στον κλάδο. Επίσης, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ξεδιπλώνεται η γύμνια τους στο χώρο των εργαζομένων, η πλήρης ταύτισή τους με την εργοδοσία και την εφαρμογή της πολιτικής αυτής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και σε καμιά περίπτωση βέβαια των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ρεθύμνου καταγγέλλει τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, τονίζοντας ότι η πρακτική αυτή να στρέφουν τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο δε θα περάσει. «Είμαστε απέναντι σε κάθε λογική ότι εμείς ως εργαζόμενοι σπουδαστές παίρνουμε τις δουλειές των ανθρώπων που βρίσκονται στην ανεργία», σημειώνεται και ακολούθως προσθέτει ότι η ανεργία είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και «δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ως εδώ. Θα πρωτοστατήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας για να ζήσουμε μια άλλη ζωή, αυτή που μας αξίζει».

Επίσης, τη στάση των συνδικαλιστών καταγγέλλει με σχετικό ψήφισμα και το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ